Με τσουχτερό κρύο, μένουν ακόμη εκατοντάδες να φύγουν από το Χαλέπι
Η επιχείρηση εκκένωσης του Χαλεπίου βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη από το πρωί της Πέμπτης, με τους αξιωματούχους των διεθνών οργανώσεων να λένε ότι μπορεί να τραβήξει μέχρι και την Παρασκευή. Από τη νύχτα, έχουν φύγει 300 ιδιωτικά οχήματα σύμφωνα με αξιωματούχους του ΟΗΕ από τη Συρία και εκτιμάται ότι έχουν μείνει ακόμη «εκατοντάδες». Σύμφωνα με τον Ερυθρό Σταυρό, έχουν απομακρυνθεί 34.000 άτομα.
Η επιχείρηση εκκένωσης του Χαλεπίου βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη από το πρωί της Πέμπτης, με τους αξιωματούχους των διεθνών οργανώσεων να λένε ότι μπορεί να τραβήξει μέχρι και την Παρασκευή.
Από τη νύχτα, έχουν φύγει 300 ιδιωτικά οχήματα σύμφωνα με αξιωματούχους του ΟΗΕ από τη Συρία και εκτιμάται ότι έχουν μείνει ακόμη «εκατοντάδες».
Σύμφωνα με τον Ερυθρό Σταυρό, έχουν απομακρυνθεί 34.000 άτομα.
«Η επιχείρηση θα συνεχίσει για όλη τη διάρκεια της ημέρας και της νύχτας, και πιθανότατα και για αύριο Παρασκευή» είπε το μεσημέρι της Πέμπτης εκπρόσωπος της Διεθνούς Επιτροπής του Ερυθρού Σταυρού.
«Αναμένεται να απομακρυνθούν ακόμη εκατοντάδες» είπε. Τη νύχτα είχαν απομακρυνθεί πάνω από 4.000 μαχητές από τις περιοχές του ανατολικού Χαλεπίου, συμπλήρωσε, λέγοντας πως συνολικά έχουν απομακρυνθεί στην επιχείρηση που κρατά μία εβδομάδα 34.000 άτομα.
Η εκκένωση προς το δυτικό Χαλέπι γίνεται και με ιδιωτικά αυτοκίνητα, βαν και φορτηγά, σημείωσε.
Στο δυτικό Χαλέπι, διοργανώνονται ακόμη εκδηλώσεις που πανηγυρίζουν την πλήρη ανακατάληψη της πόλης. Την Τρίτη, είχε διοργανωθεί μεγάλη τέτοια συγκέντρωση στους χώρους του πανεπιστημίου της πόλης.
In Pictures: Massive celebration of the historic victory live today from the University of #Aleppo. Not one Western camera in sight! #Syria pic.twitter.com/mYSfLhhyKr
— Sarah Abdallah (@sahouraxo) December 20, 2016
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters
- Βενεζουέλα: Νέες κυρώσεις των ΗΠΑ – Στο στόχαστρο τάνκερ και συγγενείς του Μαδούρο
- Κίλμαρ Αμπρέγο Γκαρσία: Ελεύθερος και πάλι ο μετανάστης-σύμβολο με εντολή της δικαιοσύνης
- Στα «ΝΕΑ» της Παρασκευής: Η Ελλάδα επιστρέφει
- Και προνόμια υπηκοότητας «πουλάει» η χρυσή βίζα Τραμπ
- Κυριάκος Πιερρακάκης: Συγχαρητήρια από ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ
- Ασταμάτητη η Στρασμπούρ (1-0), άνετο διπλό της Πάλας στην Ιρλανδία (3-0) – Η βαθμολογία