Μουζάλας: Η Πολιτεία προσπαθεί να αντιμετωπίσει τα προβλήματα μεταναστών
«Η ελληνική Πολιτεία θα συνεχίσει να πράττει με γνώμονα την αντιμετώπιση των προβλημάτων των ανθρώπων αυτών που γεννήθηκαν εδώ, αλλά ακόμη πατρίδα δεν έχουν», σημειώνει ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας, σε μήνυμά του για τη σημερινή Διεθνή Ημέρα Μεταναστών.
«Η ελληνική Πολιτεία θα συνεχίσει να πράττει με γνώμονα την αντιμετώπιση των προβλημάτων των ανθρώπων αυτών που γεννήθηκαν εδώ, αλλά ακόμη πατρίδα δεν έχουν», σημειώνει ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας, σε μήνυμά του για τη σημερινή Διεθνή Ημέρα Μεταναστών.
Πυλώνες της πολιτικής της κυβέρνησης για τους μετανάστες, συνεχίζει ο κ. Μουζάλας, αποτελούν «η προστασία των δικαιωμάτων όσων διαβιούν στη χώρα μας, η παροχή αξιοπρεπών συνθηκών διαμονής στους πρόσφυγες, η εξεύρεση λύσεων στα οικονομικά και κοινωνικά αδιέξοδα που έχει ορθώσει η οικονομική κρίση και τα οποία βιώνουν και οι μετανάστες και η καταδίκη των διακρίσεων και των επιθέσεων σε βάρος των μεταναστών και των προσφύγων».
Την ανησυχία για «ενδεχόμενη κατάρρευση των υφιστάμενων συμφωνιών με τραγικές συνέπειες», εξαιτίας του γεγονότος ότι «δεν ανταποκρίνονται στις δεσμεύσεις τους οι περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες» εκφράζει στο μήνυμά του για τη Διεθνή Ημέρα Μεταναστών ο υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μπαλάφας.
«Είναι σαφές ότι εάν δεν δοθεί σημαντική έμφαση σε ζητήματα, όπως η παροχή στέγασης, εκπαίδευσης και υπηρεσιών υγείας, τα προβλήματα που συνδέονται με την ενσωμάτωση των μεταναστών θα οξυνθούν ακόμη περισσότερο» παρατηρεί ο κ. Μπαλάφας.
«Εμείς, η ελληνική κυβέρνηση, προσπαθούμε να βελτιώσουμε τις συνθήκες στέγασης, σίτισης, παραμονής και εκπαίδευσης προσφύγων και μεταναστών. Προσπαθούμε, σε συνεργασία με ευρωπαϊκές κυβερνήσεις και θεσμούς, να υλοποιήσουμε τις δεσμεύσεις μας, να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις που προκύπτουν από διεθνείς συνθήκες, αλλά και από τις αρχές του ανθρωπισμού και της αλληλεγγύης» σημειώνει.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Ευρείας κλίμακας ανάπλαση στο παραλιακό μέτωπο της Καστοριάς
- Ο Τζορτζ Λούκας είχε πουλήσει τα δικαιώματα του Star Wars για 10.000 δολάρια το 1971 – Ευτυχώς η συμφωνία ακυρώθηκε
- Betsson: Αποκριάτικη προσφορά με 320 δώρα* χωρίς κατάθεση + ένα Γύρισμα στον Τροχό
- Η αποστολή του Παναθηναϊκού για τη ρεβάνς Κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ
- ΚΚΕ: Τα ευρωπαϊκά προγράμματα κατάρτισης λειτουργούσαν ως μηχανισμός χειραγώγησης συνειδήσεων
- Λίβανος: Ο ΟΗΕ θα αποσύρει τους περισσότερους κυανόκρανους που είναι ανεπτυγμένοι στη χώρα ως τα μέσα του 2027
