Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o

Εκατό παιδιά προσφύγων στο θέατρο στις 18 Δεκεμβρίου

Την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου δυο παραστάσεις, «Βάσος και Βιβή» και «Είστε και Φαίνεστε» στο Θέατρο Τζένη Καρέζη, θα είναι αφιερωμένες στα παιδιά των προσφύγων. Εκατό παιδιά που ζούν σε δομές φιλοξενίας της Αθήνας θα φιλοξενήσει το Θέατρο. Πριν από την έναρξη των παραστάσεων θα τραγουδήσουν ο Σπύρος Γραμμένος και ο Φοίβος Δεληβοριάς, που είναι οι μουσικοί των παραστάσεων της Συντεχνίας του Γέλιου.

Η Ομάδα Νεανικού Θεάτρου Συντεχνία του Γέλιου σε συνεργασία με το Συμβούλιο Ένταξης Μεταναστών του Δήμου Αθηναίων αλλά και των Δήμων Κορυδαλλού, Ζωγράφου, Πειραιά και Αγίου Δημητρίου, και μεταναστευτικών κοινοτήτων και οργανώσεων, συμμετέχει στις εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Μετανάστευσης με το κοινό σύνθημα της ημέρας «Τα Δικαιώματα είναι για Όλους, και για Όλους ίσα».

Την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου δυο παραστάσεις, «Βάσος και Βιβή» και «Είστε και Φαίνεστε» στο Θέατρο Τζένη Καρέζη, θα είναι αφιερωμένες στα παιδιά των μεταναστών και προσφύγων. Εκατό παιδιά που ζούν σε δομές φιλοξενίας της Αθήνας θα φιλοξενήσει το Θέατρο.

Στο πλαίσιο αυτής της γιορτής θα τραγουδήσουν, πριν από την έναρξη των παραστάσεων, ο Σπύρος Γραμμένος και ο Φοίβος Δεληβοριάς, που είναι οι μουσικοί των παραστάσεων της Συντεχνίας του Γέλιου.

Σήμερα υπάρχουν στον κόσμο πάνω από 200 εκατομμύρια πρόσφυγες εκ των οποίων ο μισός πληθυσμός είναι παιδιά. Όλοι τους εκτεθειμένοι στους κινδύνους που δημιουργεί η διεθνής οικονομική ύφεση, όπως η φτώχια, ο στιγματισμός, οι διακρίσεις και η κακοποίηση.

Η ομάδα νεανικού Θεάτρου Συντεχνία του Γέλιου αναδεικνύει μέσα από τις δράσεις της τις έννοιες τής αλληλεγγύης και της αλληλοβοήθειας δίνοντας, παράλληλα, το «παρών» σε πολλές πρωτοβουλίες στήριξης προσφύγων. Με το υλικό της δείχνει ότι μαζί με το κοινό της μπορεί να αντιμετωπίσει διακρίσεις, ρατσισμό και αδικία με πολυμήχανα μέσα, με φαντασία, χιούμορ και ζεστή καρδιά.

entertainment.in.gr

Sports in

Βαθμολογία UEFA: O Ολυμπιακός κρατάει το όνειρο της Ελλάδας ζωντανό

Η ιστορική πρόκριση του Ολυμπιακού στα ημιτελικά δίνει έξτρα βαθμούς στην Ελλάδα και κρατάει το μεγάλο όνειρο της 15ης θέσης ζωντανό.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024