Υπέρ προσέγγισης της Χρυσής Αυγής ο Νίκος Παρασκευόπουλος
Υπέρ της προσέγγισης της Χρυσής Αυγής από τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου τάσσεται ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος. Όπως υποστηρίζει, το πολιτικό σύστημα θα πρέπει να υποστηρίξει «μια προσπάθεια ένταξης της ΧΑ στο κλίμα της δημοκρατίας».
Υπέρ της προσέγγισης της Χρυσής Αυγής από τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου τάσσεται ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Νίκος Παρασκευόπουλος.
Όπως υποστηρίζει, το πολιτικό σύστημα θα πρέπει να υποστηρίξει «μια προσπάθεια ένταξης της ΧΑ στο κλίμα της δημοκρατίας».
Ο Νίκος Παρασκευόπουλος, σε συνέντευξή του στην Βραδυνή της Κυριακής, τόνισε: «Η εικόνα της συνύπαρξης στο Καστελόριζο και στη Ρω σε πολλούς μας δεν άρεσε. Από την άλλη όμως πρέπει να αποφασίσουμε τι προτιμούμε: μια προσπάθεια ένταξης της Χρυσής Αυγής στο κλίμα της δημοκρατίας ή τη διαρκή ρήξη».
Συνέχισε, δε, λέγοντας: «Κατά τη γνώμη μου, πρέπει να προηγηθεί η ουσία μιας σύγκλισης».
Ο Νίκος Παρασκευόπουλος θεωρεί δεδομένο ότι η ΧΑ θα δεχθεί να ενταχθεί στους «δημοκρατικούς θεσμούς», ή ότι αυτό θα εξαρτηθεί από τη στάση που θα έχουν τα πολιτικά κόμματα έναντί της.
Στη συνέχεια, βασιζόμενος σε αυτόν το συλλογισμό, προχωρά ένα βήμα πάρα κάτω, παρουσιάζοντας την «ένταξη της ΧΑ στους δημοκρατικούς θεσμούς» ως προαπαιτούμενο για την προσέγγιση της από το πολιτικό σύστημα, δηλαδή για παράδειγμα από την κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ ή τους ΑΝΕΛ.
Συγκεκριμένα, όπως δήλωσε ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης: «Η Χρυσή Αυγή πρέπει να δεχθεί έμπρακτα την υπαγωγή της στους θεσμούς της Δημοκρατίας. Και αυτή την στάση, αν και όταν εκδηλωθεί, πρέπει να τη στηρίξουν τα δημοκρατικά κόμματα».
Αντίδραση ΠΑΣΟΚ
Την αντίδραση του εκπροσώπου Τύπου του ΠΑΣΟΚ Παύλου Χρηστίδη προκάλεσαν οι δηλώσεις του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Παρασκευόπουλου.
Σε ανάρτηση στο twitter, έκανε λόγο για ντροπιαστική δήλωση και αναρωτήθηκε εάν ο κ. Παρασκευόπουλος θα αποπεμφθεί ή θα παραμείνει για να ψηφίσει τα επόμενα μέτρα.
Η δήλωση Παρασκευόπουλου για «ένταξη Χρυσής Αυγής σε κλίμα Δημοκρατίας» ειναι ντροπιαστική. 1/2
— pavlos christidis (@christidisp) December 11, 2016
Θα τον αποπέμψει κανείς ή θα «συγχωρεθεί» για να ψηφίσει τα επόμενα μέτρα; 2/2
— pavlos christidis (@christidisp) December 11, 2016
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Μπερλινάλε: Πολιτικές αιχμές, Χρυσή Άρκτος στον Ίλκερ Τσατάκ και η απάντηση Βέντερς για τον ρόλο του σινεμά
- Πόλεμος στην Ουκρανία: Μαζικές ρωσικές επιθέσεις με πυραύλους και drones σε Κίεβο και άλλες περιοχές
- Οι αθλητικές μεταδόσεις (22/2): Πού θα δείτε τα ματς της Super League και παιχνίδια από τα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα
- Η Σομαλιλάνδη έτοιμη να παραχωρήσει στις ΗΠΑ προνομιακή πρόσβαση στα ορυκτά της και στις στρατιωτικές βάσεις της
- Το μήνυμα του Χέιζ-Ντέιβις: «Δεν ακούω πολύ καλά πάνω στις επευφημίες για τον MVP» (pic)
- Κορυφώνονται οι αποκριάτικες εκδηλώσεις στην Αθήνα – Το απόγευμα η μεγάλη παρέλαση
