Critics’ Choice Awards: Οι 12 υποψηφιότητες του La La Land «μυρίζουν» Όσκαρ
...
Επιμέλεια: Αγγελική Στελλάκη
Με 12 υποψηφιότητες στα Critics’ Choice Awards το μιούζικαλ του Ντάμιεν Σαζέλ «La La Land» αποδεικνύεται στο μεγάλο φαβορί της οσκαρικής σεζόν. Η ταινία με πρωταγωνιστές τους Ράιαν Γκόσλινγκ και Έμμα Στόουν που έχει ενθουσιάζει ήδη τους κριτικούς, αναμένεται να φέρει οσκαρικό χρυσάφι.
Συγκεκριμένα, το «La La Land» απέσπασε -μεταξύ άλλων- υποψηφιότητες Ανδρικού Ρόλου, Γυναικείου Ρόλου, Σκηνοθεσίας, Πρωτότυπου Σεναρίου, Φωτογραφίας, Κοστουμιών, καθώς και δύο υποψηφιότητες Τραγουδιού.
Με δέκα υποψηφιότητες ακολουθούν το «Arrival» του Ντενί Βιλνέβ και το «Moonlight». Χωρίς απροόπτων και οι δύο αυτές ταινίες θα είναι υποψήφιες και για Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας. Το «Moonlight» αφηγείται την ιστορία ενός νεαρού Αφροαμερικανού που μεγαλώνει σε μία δύσκολη γειτονιά στο Μαϊάμι των ΗΠΑ, ενώ το «Arrival» του Βιλνέβ είναι μια ιστορία επιστημονικής φαντασίας στο ύφος των «Στενών Επαφών Τρίτου Τύπου».
Οκτώ υποψηφιότητες συγκέντρωσε το «Manchester By the Sea», επτά το «Hacksaw Ridge» και από έξι τα «Doctor Strange», «Fences», «Hell or High Water», «Jackie» και «Lion».
To «La La Land» προβλήθηκε στο Φεστιβάλ Βενετίας, όπου η Έμμα Στόουν κέρδισε και βραβείο ερμηνείας και στην Ελλάδα θα το δούμε από τις 22 Δεκεμβρίου.
Η τελετή απονομής των Critics’ Choice Awards θα πραγματοποιηθεί στις 11 Δεκεμβρίου.
«La La Land» και από τους κριτικούς της Νέας Υόρκης
Λίγο μετά την ανακοίνωση των υποψηφιοτήτων των Critics’ Choice Awards, οι κριτικοί της Νέας Υόρκης ψήφισαν και αυτοί ως καλύτερη ταινία το La La Land, δίνοντας το βραβείο Σκηνοθεσίας στον Μπάρι Τζένκινς για το Moon Light, το βραβείο γυναικείας ερμηνείας στην Ιζαμπέλ Ιπέρ και το βραβείο ανδρικής ερμηνείας στον Κέισι Άφλεκ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ζουγανέλη: «Ο νόμος ισχύει για όλους» – Η ανάρτηση μετά την αφαίρεση διπλώματος για αλκοόλ
- Lloyd’s List: Μαρινάκης και Αγγελικούση στην κορυφή – 17 Έλληνες στο top 100 της παγκόσμιας ναυτιλίας
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 13.12.2025]
- Πασκουάλ: «Νιώθω υπερήφανος για τους παίκτες μου – Σημαντική νίκη, αλλά όχι κάτι παραπάνω»
- Ουνιόν Βερολίνου – Λειψία 3-1: Την… προσγείωσε απότομα
- Μπαρτζώκας: «Δυσκολευτήκαμε αμυντικά σε όλο το παιχνίδι, παίξαμε κάτω από το επίπεδό μας»
- Παρτιζάν – Ερυθρός Αστέρας 79-76: Ανατροπή στο τέλος με ηγέτη τον Ουάσινγκτον
- Εκρέμ Ιμάμογλου: Στις 9 Μαρτίου αρχίζει η δίκη – Εκτενές άρθρο του δημοσιεύει το «Foreign Affairs»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

![H στιγμή της επίθεσης στο τουρκικό πλοίο από τη Ρωσία με Geran 2 / Shahed 136 [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/CENK-RORO-2-111x85.jpg)




![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 13.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/nathan-anderson-npruZYZgfA0-unsplash-315x220.jpg)










![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 13.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/nathan-anderson-npruZYZgfA0-unsplash-127x85.jpg)














![Ιράν: Οι Φρουροί της Επανάστασης κατέσχεσαν δεξαμενόπλοιο με «λαθραίο ντίζελ» [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/Iran-tanker-1-315x220.jpg)




![H στιγμή της επίθεσης στο τουρκικό πλοίο από τη Ρωσία με Geran 2 / Shahed 136 [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/CENK-RORO-2-315x220.jpg)



























Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442