Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Απεργούν οι αρχαιολόγοι την Τετάρτη

Απεργούν οι αρχαιολόγοι την Τετάρτη

Πανελλαδική 24ωρη απεργία για την Τετάρτη, ημέρα ψήφισης του σχεδίου νόμου «Νέο θεσμικό πλαίσιο για την άσκηση οικονομικής δραστηριότητας και άλλες διατάξεις» κήρυξε ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων (ΣΕΑ). Οι αρχαιολόγοι θα πραγματοποιήσουν, επίσης, συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 11:00 έξω από το κτίριο του υπουργείου Πολιτισμού στην οδό Μπουμπουλίνας και την ίδια ώρα έξω από το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης.

Πανελλαδική 24ωρη απεργία για την Τετάρτη, ημέρα ψήφισης του σχεδίου νόμου «Νέο θεσμικό πλαίσιο για την άσκηση οικονομικής δραστηριότητας και άλλες διατάξεις» κήρυξε ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων (ΣΕΑ).

Οι αρχαιολόγοι θα πραγματοποιήσουν, επίσης, συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 11:00 έξω από το κτίριο του υπουργείου Πολιτισμού στην οδό Μπουμπουλίνας και την ίδια ώρα έξω από το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης.

Η απεργία, που δηλώνει τη δυσαρέσκεια και την αντίθεση των αρχαιολόγων στις ρυθμίσεις του σχεδίου νόμου, αποτελεί μέρος της προσπάθειάς τους να πετύχουν την τροποποίηση σημείων του. Για παράδειγμα, όπως έχει αναφέρει στις παρατηρήσεις του ο ΣΕΑ, το εν λόγω σχέδιο νόμου δεν περιλαμβάνει την «εξαίρεση της αρχαιολογικής νομοθεσίας στο άρθρο 1 παρ. 3 όπου προβλέπεται η εξαίρεση της πολεοδομικής και περιβαλλοντικής νομοθεσίας», κάτι που είναι «συνταγματικά επιβεβλημένο».

«Αν δεν προστεθεί η αρχαιολογική εξαίρεση, το συγκεκριμένο σχέδιο νόμου τινάζει στον αέρα όλο το σύστημα προστασίας των αρχαιοτήτων» τονίζει ο ΣΕΑ.

Την Τετάρτη, 24ωρη απεργία έχουν κηρύξει επίσης ο Ενιαίος Σύλλογος Υπαλλήλων ΥΠΠΟ, ο Σύλλογος Εκτάκτων Αρχαιολόγων και η Πανελλήνια Ένωση Συντηρητών Αρχαιοτήτων, ενώ η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων ΥΠΠΟ ανακοίνωσε τετράωρη στάση εργασίας (11.00 με λήξη βάρδιας) και συμμετοχή στις συγκεντρώσεις.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Ο Ζέλσον στο πλάνο του Μεντιλίμπαρ

Ο έμπειρος εξτρέμ είναι παίκτης που μπορεί να κάνει τη διαφορά με μια κίνηση και ο Μεντιλίμπαρ ποντάρει πολλά πάνω του

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024