
Ντομπρόφσκις: Κλείσιμο της αξιολόγησης «άμεσα», αμφίβολη η 5η Δεκεμβρίου
Κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης «στο άμεσο μέλλον» προβλέπει ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Β.Ντομπρόφσκις, σημειώνοντας ότι έχει υπάρξει «αρκετή πρόοδος» στις διαπραγματεύσεις. Ο ίδιος, ωστόσο, πρόσθεσε ότι δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα πως αυτό θα γίνει ώς το Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου, μακραίνοντας τη λίστα όσων κατεβάζουν τις προσδοκίες. Σήμα για τις προθέσεις θα δώσει το σημερινό EWG..
Κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης «στο άμεσο μέλλον» προβλέπει ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Βάλντις Ντομπρόφσκις, ο οποίος σημείωσε ότι έχει υπάρξει «αρκετή πρόοδος» στις διαπραγματεύσεις μεταξύ Ελλάδας και θεσμών.
Συγκεκριμένα, ερωτηθείς κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου για τις πιθανότητες ολοκλήρωσης της δεύτερης αξιολόγησης πριν από το Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου, ο Β. Ντομπρόβσκις απάντησε ότι δεν μπορεί να είναι σίγουρος πως αυτό μπορεί να συμβεί ώς τότε.
Ωστόσο, τόνισε ότι η δουλειά μεταξύ των θεσμών και των ελληνικών αρχών προχωράει και τα πράγματα είναι στη «σωστή τροχιά».
Ο ίδιος σημείωσε ότι η Επιτροπή συνεργάζεται στενά με τις ελληνικές αρχές, στο πλαίσιο της δεύτερης αξιολόγησης, υπογραμμίζοντας ότι έχει επιτευχθεί «σημαντική πρόοδος».
Πρόσθεσεότι η Επιτροπή αξιολογεί τα δημοσιονομικά μέτρα για το 2017 και 2018, προκειμένου να επιτευχθεί ο μεσοπρόθεσμος στόχος για πρωτογενές πλεόνασμα στο 3,5% του ΑΕΠ. Όσον αφορά το σκέλος των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, ανέφερε ότι οι συνομιλίες συνεχίζονται με τις μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας.
Καταλήγοντας, ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής, σημείωσε ότι στο Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου αναμένεται να συζητηθούν κάποια μέτρα για το ελληνικό χρέος.
Το ελληνικό πρόγραμμα και η δεύτερη αξιολόγηση θα βρεθεί στο επίκεντρο του Euroworking Group (EWG) που συνεδριάζει σήμερα στις Βρυξέλλες. Σύμφωνα με πηγές της ευρωζώνης, το θέμα της Ελλάδας είναι προγραμματισμένο προς συζήτηση κατά τις 21:00 (ώρα Ελλάδας).
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Σοβαρό τροχαίο με παράσυρση και εγκατάλειψη 16χρονης στη Λιοσίων – Σε σοβαρή κατάσταση στο ΚΑΤ η ανήλικη
- Ο συνιδρυτής του Netflix αποχωρεί – Ξεκίνησε πουλώντας ηλεκτρικές σκούπες, έφτασε στα 5,8 δισ. δολάρια
- LIVE: Άρης – Βόλος
- Κεφαλονιά: Συγκλονίζει ο πατέρας της 19χρονης – «Το παγίδευσαν το παιδί μου, πρόκειται για σπείρα»
- Ανηφόρα – κατηφόρα: Ποιος έχει προτεραιότητα σύμφωνα με τον νέο ΚΟΚ;
- Σακελλαρίδης: Έπρεπε να παρέμβει η Μπακογιάννη για να κατανοήσουν ότι δεν μπορεί να παραμένει ο Λαζαρίδης