Κερδίστε προσκλήσεις για την οσκαρική «Επίσημη Ιστορία»
...
Το in.gr και η weirdwave σάς δίνουν την δυνατότητα να παρακολουθήσετε την ταινία «Η Επίσημη Ιστορία» που προβάλλεται σε ψηφιακά αποκατεστημένη κόπια στην Ελλάδα.
Η ταινία του Λουίς Πουένσο θεωρείται μία από τις καλύτερες ταινίες της Αργεντινής και βραβεύτηκε με Όσκαρ Ξενόγλωσσης Ταινίας.
«Η Επίσημη Ιστορία» αποτελεί μια «βουτιά» σε μία από τις πιο σκοτεινές σελίδες της Αργεντινής. Στο πλαίσιο της επετείου των 30 χρόνων από την πρώτη της προβολή και 40 χρόνια μετά την επιβολή της στρατιωτικής χούντας στην Αργεντινή, η ταινία είχε προβληθεί στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών.
Έχοντας γυριστεί μερικά μόλις χρόνια μετά την πτώση της δικτατορίας, η ταινία του Πουένσο εκτυλίσσεται στην Αργεντινή του 1983. Η Αλίσια, μητέρα ενός υιοθετημένου πεντάχρονου κοριτσιού, διδάσκει Ιστορία σε ένα σχολείο στο Μπουένος Άιρες. Τόσο στην επαγγελματική όσο και στην προσωπική της ζωή, είχε πάντοτε αποδεχτεί την «επίσημη εκδοχή» της Ιστορίας – μέχρι που μια μέρα το προσωπείο του καθεστώτος αρχίζει να καταρρέει γύρω της. Στις ρωγμές αυτού του τεράστιου ψέματος, η Αλίσια υποψιάζεται ότι η Γκάμπι, το κορίτσι που έχει υιοθετήσει, είναι ίσως η κόρη ενός «εξαφανισμένου», ενός από τα χιλιάδες θύματα που βασανίστηκαν και δολοφονήθηκαν από την κυβέρνηση με την κατηγορία της τρομοκρατίας, τη δεκαετία του ’70. Και τότε ξεκινά ένα επώδυνο και πεισματικό ταξίδι αναζήτησης της αλήθειας.
Η ταινία έχει κερδίσει 24 βραβεία παγκοσμίως, μεταξύ άλλων βραβείο γυναικείας ερμηνείας στο Φεστιβάλ Καννών, Χρυσή Σφαίρα Ξενόγλωσσης Ταινίας και βραβείο κοινού στο Φεστιβάλ του Τορόντο.
Συμπληρώστε τη φόρμα για να κερδίσετε μία από τις διπλές προσκλήσεις για την προβολή της Πέμπτης 1η Δεκεμβρίου στις 19:45, στον κινηματογράφο Άστορ. Οι νικητές θα ενημερωθούν την Τετάρτη 30 Νοεμβρίου με e-mail.
* Η ταινία θα προβάλλεται στις αίθουσες από την Πέμπτη 1η Δεκεμβρίου σε διανομή weirdwave.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Τετέι: «Να με θυμούνται ως πρωταθλητή στον Παναθηναϊκό» (vid)
- Σομαλία: Την Τουρκία επισκέπτεται ο πρόεδρός της τέσσερις ημέρες αφότου το Ισραήλ αναγνώρισε τη Σομαλιλάνδη
- Κολωνάκι: Το «μοιραίο» λάθος του γιου με το κλειδί του διαμερίσματος – Όταν γελούσε περιγράφοντας τη φωτιά
- Έβγαλαν «μαχαίρια» οι φανατικοί του Stranger Things – Το επεισόδιο με την χαμηλότερη βαθμολογία στην ιστορία του
- Ασταμάτητος ο Ελ Κααμπί – Ο στράικερ του Ολυμπιακού πέτυχε γκολ και κόντρα στην Ζάμπια (1-0, vid)
- Συνέντευξη: Η κίνηση των «προθύμων» στα μπλόκα κάνει ακόμα πιο προκλητικό τον Μητσοτάκη – Η «πάσα» και οι… «τραμπούκοι»