Ερντογάν: «Άστοχο να συγκρίνεται» η βαρβαρότητα του Χίτλερ και του Ισραήλ
Σε συνέντευξή του σε ισραηλινό κανάλι, ο τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είπε πως θα ήταν «άστοχο να αναρωτιέται κανείς αν ο Χίτλερ ή το Ισραήλ είναι πιο βάρβαρο» -σχόλια που πιθανώς να περιπλέξουν τη διαδικασία εξομάλυνσης σχέσεων μετά το Μαβί Μαρμαρά. Ο τούρκος πρόεδρος σημείωσε επίσης ότι «είναι αδύνατο να ξεχαστούν οι χιλιάδες νεκροί Παλαιστίνιοι» το καλοκαίρι του 2014 στη Γάζα.
Σε συνέντευξή του σε ισραηλινό κανάλι, ο τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είπε πως θα ήταν «άστοχο να αναρωτιέται κανείς αν ο Χίτλερ ή το Ισραήλ είναι πιο βάρβαρο» -σχόλια που πιθανώς να περιπλέξουν τη διαδικασία εξομάλυνσης σχέσεων μετά το Μαβί Μαρμαρά.
Ο τούρκος πρόεδρος σημείωσε επίσης ότι «είναι αδύνατο να ξεχαστούν οι χιλιάδες νεκροί Παλαιστίνιοι» το καλοκαίρι του 2014 στη Γάζα.
Η συνέντευξη δόθηκε στο ισραηλινό Channel 2 και, όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορειό Ειδήσεων, ο Ερντογάν δήλωσε μεν ότι «αντιλαμβάνεται καλά» το βάρος που έχει η αναφορά του Χίτλερ σε σχέση με το Ισραήλ, αλλά δεν την απέφυγε.
«Δεν εγκρίνω ούτε αυτό που έκανε ο Χίτλερ ούτε αυτό που κάνει το Ισραήλ» είπε. «Όταν πρόκειται για τόσους νεκρούς, είναι άστοχο να αναρωτιέται κανείς ποιος είναι πιο βάρβαρος» συνέχισε. «Κανείς δεν μπορεί να ξεχάσει τις εκατοντάδες, τις χιλιάδες νεκρών όταν χτύπησαν τη Γάζα το 2014», προσέθεσε.
Όσον αφορά το ζήτημα του Μαβί Μαρμαρά ανέφερε, παρά το κλίμα εξομάλυνσης στις διμερείς σχέσεις, πως «είναι κατασκευασμένη ψεύδη» η θέση πως οι ισραηλινοί κομάντο που είχαν κάνει την έφοδο στο πλοίο θέλησαν να αποφύγουν τη σύγκρουση. «Έχουμε όλα τα ντοκουμέντα, δέκα αδελφοί μας τάφηκαν ως μάρτυρες» είπε.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Αυστραλία: Οι αρχές καλούν χιλιάδες ανθρώπους να απομακρυνθούν από τα σπίτια τους λόγω πυρκαγιών
- Κοινωνική έρευνα και Τεχνητή Νοημοσύνη
- Ολυμπιακός: Έχουν απομείνει λιγότερα από 800 εισιτήρια – Πάει για sold out και το ματς με τον ΟΦΗ
- Γιατί ύψωσε το μεσαίο δάχτυλο ο Πάντερ στους οπαδούς του Ερυθρού Αστέρα
- Θεσσαλονίκη: Τον ξυλοκόπησε στη μέση του δρόμου για να αποσύρει μήνυση εις βάρος του – Ο δράστης συνελήφθη
- Κακοκαιρία Byron: Πλημμυρισμένοι δρόμοι και διακοπές κυκλοφορίας σε Πιερία, Χαλκιδική και Ημαθία
