Την έπαυλη του Τόμας Μαν στην Καλιφόρνια αγόρασε η Γερμανία
Η Γερμανία αγόρασε την έπαυλη του συγγραφέα Τόμας Μαν στην Καλιφόρνια, όπου ο νομπελίστας της λογοτεχνίας είχε ζήσει για δέκα χρόνια αφότου έφυγε για να γλιτώσει από τον ναζισμό. Στην έπαυλη αυτή ο Μαν έγραψε μέρος του «Δόκτωρ Φάουστους» το 1947.
Η Γερμανία αγόρασε την έπαυλη του συγγραφέα Τόμας Μαν στην Καλιφόρνια, όπου ο νομπελίστας της λογοτεχνίας είχε ζήσει για δέκα χρόνια αφότου έφυγε για να γλιτώσει από τον ναζισμό.
Στην κατοικία, η οποία βρίσκεται στo Πασίφικ Παλισέιντς κοντά στο Λος Άντζελες, ο Τόμας Μαν, που θεωρείται ένας από τους μεγαλύτερους γερμανούς συγγραφείς όλων των εποχών, έγραψε ένα μέρος του «Δόκτωρ Φάουστους» το 1947.
Έζησε εκεί από το 1942 έως το 1951 με τον οικογένειά του αφού εγκατέλειψε τη χώρα της καταγωγής του όταν ο Αδόλφος Χίτλερ ανήλθε στην εξουσία το 1933 και αργότερα στερήθηκε την υπηκοότητά του. Εξορίστηκε πρώτα στην Ελβετία και κατόπιν στο Πρίνστον στις Ηνωμένες Πολιτείες.
«Η κατοικία του Τόμας Μαν ήταν […] η πατρίδα πολλών Γερμανών που αγωνίστηκαν από κοινού για ένα καλύτερο μέλλον της χώρας μας» που βρισκόταν τότε υπό τον ζυγό των ναζί, υπογράμμισε σε μια ανακοίνωση ο υπουργός Εξωτερικών Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ.
Ο συγγραφέας του «Θάνατος στη Βενετία» είχε φιλοξενήσει στην έπαυλή του τον Μπέρτολτ Μπρεχτ, τον φιλόσοφο Τεοντόρ Αντόρνο και τον κινηματογραφιστή Φριτς Λανγκ.
Το γερμανικό κράτος αγόρασε την έπαυλη έναντι περίπου 13 εκατομμυρίων δολαρίων σύμφωνα με την εφημερίδα Süddeutsche Zeitung.
Η κατοικία θα φιλοξενεί μελλοντικά νέους καλλιτέχνες και θα συμβάλλει στον διατλαντικό διάλογο, σημειώνει η γερμανική κυβέρνηση.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό
- Γιώργος Τσαλίκης: Η συγκινητική ανάρτηση για τις δυσκολίες που αντιμετώπισε η σύζυγος του Δώρα
- 32 Χρόνια Φαρμασέρβ-Λίλλυ – Η συνεργασία της επιτυχίας
- Φωτιά στον Ασπρόπυργο: Σοβαρές καταγγελίες συνδικάτων – «Κανένα μέτρο ασφαλείας, εμείς επιβάλλαμε διακοπή εργασιών»
- Ένας στους τρεις με κίνδυνο κίρρωσης εξαιτίας λίπους στο ήπαρ
- Σεξεργασία και πολιτική
- Σόργο: Μπορεί ένα ξεχασμένο δημητριακό να σώσει τον θεσσαλικό κάμπο;
- Κρήτη: Την γρονθοκοπούσε μπροστά στα ανήλικα παιδιά τους – Χειροπέδες σε 28χρονο στα Χανιά
- Νέο παραλήρημα της Παραγουανής πολιτικού κατά του Εμπαπέ: «Π@@@@ας γιος, δεν είναι Γάλλος» (vid)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 09.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/afrah-XwMmC_x6nsY-unsplash-1-315x220.jpg)










































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442