«Φυσικός σύμμαχος ο Τραμπ, αν κάνει όσα λέει» τονίζει ο Άσαντ
Επιφυλακτικός στο να διατυπώσει άποψη για τον νέο πρόεδρο των ΗΠΑ εμφανίστηκε ο πρόεδρος της Συρίας, Μπασάρ Άσαντ, διατυπώνοντας πάντως τη θέση ότι ο Τραμπ θα είναι «φυσικός σύμμαχος, αν υλοποιήσει τις δεσμεύσεις του στο θέμα της τρομοκρατίας».
Επιφυλακτικός στο να διατυπώσει άποψη για τον νέο πρόεδρο των ΗΠΑ εμφανίστηκε ο πρόεδρος της Συρίας, Μπασάρ Άσαντ, διατυπώνοντας πάντως τη θέση ότι ο Τραμπ θα είναι «φυσικός σύμμαχος, αν υλοποιήσει τις δεσμεύσεις του στο θέμα της τρομοκρατίας».
Μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο RTP της Πορτογαλίας, ο Άσαντ σημείωσε: «Δεν μπορούμε να προεξοφλήσουμε τι θα κάνει, αλλά αν πραγματικά δώσει μάχη με τους τρομοκράτες, τότε ασφαλώς θα είναι σύμμαχος, φυσικός σύμμαχος υπό αυτή την έννοια με Ρώσους, Ιρανούς και άλλες πολλές χώρες.»
Ο ίδιος χαρακτήρισε πολλά υποσχόμενη τη δέσμευση του νέου προέδρου των ΗΠΑ για την υπόθεση του Ισλαμικού Κράτος, αλλά αναρωτήθηκε: «μπορεί να τηρήσει τις δεσμεύσεις του;»
Ο Σύρος πρόεδρος έκανε ιδιαίτερη αναφορά στις «αντίπαλες δυνάμεις» εντός της νέας αμερικανικής κυβέρνησης, αλλά και πολλά ΜΜΕ που είναι κατά του Τραμπ. «Πώς θα τα χειριστεί όλα αυτά; Για αυτό διατηρούμε αμφιβολίες, για αυτό δεν θέλουμε να τον κρίνουμε ακόμα.»
Στη διάρκεια της συνέντευξης ο Άσαντ μίλησε με σκληρά λόγια για την αμερικανική εξωτερική πολιτική, λέγοντας: «Νομίζουν ότι είναι η αστυνομία του κόσμου. Ο δικαστής του κόσμου. Δεν είναι.»
Ιδιαίτερα σκληρός με τον πρόεδρο της Τουρκίας: «Πρόκειται για έναν άρρωστο άνθρωπο, έναν μεγαλομανή που δεν έχει καμία επαφή με την πραγματικότητα.»
Πούτιν καλεί Τραμπ
Συνεργασία στον εμφύλιο της Συρίας, στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας, αλλά και ανάπτυξη των οικονομικών δεσμών ήταν ο βασικός άξονας στον οποίο κινήθηκε ο Βλαντίμιρ Πούτιν στην πρώτη τηλεφωνική επικοινωνία του με τον Τραμπ.
Ο Ρώσος πρόεδρος δήλωσε έτοιμος να προσπαθήσει ώστε να χτιστεί ένας διάλογος μεταξύ των εταίρων της νέας κυβέρνησης, ο οποίος θα βασίζεται στις αρχές της ισότητας και του αμοιβαίου σεβασμού.
Κατά την Washington Post, Τραμπ και Πούτιν συμφώνησαν στην οργάνωση ομάδων εργασίας με τη συμμετοχή συμβούλων τους, ώστε να προετοιμαστεί η προσωπική συνάντησή τους.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Κούβα: Δύο πολεμικά πλοία με ανθρωπιστική βοήθεια στέλνει το Μεξικό
- Ο Τραμπ διαβεβαιώνει πως θα υποδεχτεί τον Σι Τζινπίνγκ «προς το τέλος της χρονιάς» στον Λευκό Οίκο
- Πορτογαλία: Σαρωτική νίκη του σοσιαλιστή Σεγκούρο στις προεδρικές εκλογές έναντι του ακροδεξιού Βεντούρα
- Στα «ΝΕΑ» της Δευτέρας: Κατάσκοπος 3 χρόνια και όχι μόλις 3 μήνες
- Ο φόβος για την AI, νέα πραγματικότητα στη Wall Street
- Google: Κάτι αλλάζει με τις επαφές στα κινητά Android – Η έξυπνη…καρτών κλήσεων

