Νέα σεισμική δόνηση, μεγέθους 4,1 βαθμών της Κλίμακας Ρίχτερ, σημειώθηκε στις 11.15 το πρωί της Τετάρτης στο Κιλκίς.

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, ο σεισμός είχε επίκεντρο 17 χιλιόμετρα δυτικά του Κιλκίς, 40 χλμ βορειοδυτικά της Θεσσαλονίκης

Η δόνηση έγινε αισθητή στη Θεσσαλονίκη και άλλες περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας.

Υπενθυμίζεται ότι και την περασμένη Πέμπτη στην ίδια περιοχή καταγράφηκε σεισμός 4,3 Ρίχτερ.

Φυσιολογική χαρακτηρίζει τη σεισμική ακολουθία ο καθηγητής Σεισμολογίας στο ΑΠΘ, Βασίλης Καρακώστας. Μιλώντας στο Πρακτορείο 104,9 fm, σημείωσε πως στην ουσία πρόκειται για έναν μετασεισμό του σεισμού της προηγούμενης εβδομάδας.

Ξεκαθάρισε, επίσης, ότι ο χώρος τον οποίο καταλαμβάνει η μετασεισμική δραστηριότητα είναι αρκετά περιορισμένος, κάτι που δείχνει ότι η όλη εξέλιξη γίνεται επάνω σε ένα αρκετά μικρό ρήγμα.

«Τα δεδομένα που υπάρχουν μέχρι στιγμής είναι ότι η σεισμική δραστηριότητα όλη αυτή την εβδομάδα είναι συνεχής. Είχαμε πιο μικρούς σε μέγεθος σεισμούς τις προηγούμενες μέρες και μάλιστα σήμερα το πρωί είχαμε επίσης έναν μεγέθους 3 Ρίχτερ. Είναι εντελώς φυσιολογικό να έχουμε και έναν σεισμό με μέγεθος 4,1 μετά τον σεισμό των 4,3 Ρίχτερ» είπε ο καθηγητής, διευκρινίζοντας ότι τα στοιχεία που υπάρχουν δείχνουν ότι δεν έχει γίνει στο παρελθόν πιο ισχυρός σεισμός στην περιοχή.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ