ΕΤΑΑ: Απεμπλοκή της χορήγησης εφάπαξ για πάνω από χίλιους δικαιούχους
Tην απεμπλοκή του τρόπου υπολογισμού και κατ' επέκταση της χορήγησης εφάπαξ για πέντε επαγγελματικούς κλάδους έπειτα από απόφαση του υφυπουργού Αν.Πετρόπουλου ανακοίνωσε το Ενιαίο Ταμείο Ανεξάρτητων Απασχολούμενων (ΕΤΑΑ). Η υπουργική απόφαση αφορά χίλιους και πλέον δικαιούχους των οποίων η καταβολή του εφάπαξ είχε «παγώσει» από το Σεπτέμβρη του 2013.
Tην απεμπλοκή του τρόπου υπολογισμού και κατ’ επέκταση της χορήγησης εφάπαξ για πέντε επαγγελματικούς κλάδους έπειτα από απόφαση του υφυπουργού Κοινωνικών Ασφαλίσεων Αναστάσιου Πετρόπουλου ανακοίνωσε το Ενιαίο Ταμείο Ανεξάρτητων Απασχολούμενων (ΕΤΑΑ).
Η υπουργική απόφαση του κ. Πετρόπουλου αφορά τους κλάδους των Νομικών, Συμβολαιογράφων, Δικαστικών Επιμελητών, Εργοληπτών Δημοσίων Έργων και Υγειονομικών, και πιο ειδικά χίλιους και πλέον δικαιούχους των κλάδων αυτών των οποίων η καταβολή του εφάπαξ είχε «παγώσει» από το Σεπτέμβρη του 2013.
«Με την απόφαση αυτή δικαιώνεται ένα πάγιο αίτημα χιλίων και πλέον δικαιούχων για τους οποίους είχε παγώσει η καταβολή του ΕΦΑΠΑΞ από το Σεπτέμβρη του 2013» τονίζεται την ανακοίνωση του ΕΤΑΑ και προστίθεται ότι το ταμείο θα λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα για τον ταχύτερο κατά το δυνατό υπολογισμό του εφάπαξ των παραπάνω κατηγοριών ασφαλισμένων, ώστε σύντομα να αποδοθούν στους δικαιούχους τα δικαιούμενα ποσά.
Όπως σημειώνεται, το ΕΤΑΑ αναμένει σύντομα και ανάλογη απεμπλοκή του δικαιούμενου εφάπαξ για τους Μηχανικούς, το οποίο έχει καθυστερήσει λόγω των πολλών διαφοροποιήσεων σε παρακρατούμενα ποσοστά για τη σχετική παροχή κατά τη διάρκεια του ασφαλιστικού βίου των ασφαλισμένων της συγκεκριμένης κατηγορίας.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Δημοσκόπηση: Η «επιρροή» του Αλέξη Τσίπρα στους δυνητικούς ψηφοφόρους του «κόμματος Καρυστιανού»
- Υπό 24ωρη ιατρική φροντίδα ο Φιλ Κόλινς – «Ό,τι μπορούσε να πάει στραβά, πήγε»
- Χανιά: Νέα σύλληψη για την υπόθεση της εξαφάνισης του 33χρονου γιατρού
- Μελόνι: «Δεν μπορούμε να υπογράψουμε αμέσως τη συμμετοχή μας στο Συμβούλιο Ειρήνης για τη Γάζα»
- Πριέβιντζα – ΠΑΟΚ 67-87: Διπλό στη Σλοβακία και πρόκριση στα προημιτελικά του Europe Cup
- Ρουμανία – Ελλάδα 9-18: Συνέχισε το απόλυτο των νικών η Εθνική πριν τον ημιτελικό με την Ουγγαρία

