Στο Εκλογοδικείο οι νόμοι που ψηφίστηκαν μετά το δημοψήφισμα
Το αίτημα ακύρωσης όλων των νόμων που ψηφίστηκαν μετά το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου 2015 και είναι σε αντιδιαστολή με το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος θα συζητηθεί την Τρίτη στο Εκλογοδικείο (Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο).
Το αίτημα ακύρωσης όλων των νόμων που ψηφίστηκαν μετά το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου 2015 και είναι σε αντιδιαστολή με το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος θα συζητηθεί την Τρίτη στο Εκλογοδικείο (Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο).
Προσφυγή είχε καταθέσει ατομικά ο Γιώργος Κόκκας με την ιδιότητα του δικηγόρου, αλλά και ως εκπροσώπου του κόμματος «Ελληνικό Κίνημα Άμεσης Δημοκρατίας». Με την προσφυγή ζητεί να ακυρωθούν όλοι οι νόμοι που ψηφίστηκαν μετά το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου 2015 και είναι σε αντιδιαστολή με το αποτέλεσμα του εν λόγω δημοψηφίσματος.
Η προσφυγή στρέφεται κατά του ελληνικού Δημοσίου, του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Στήριξης και όσων επιτηρούν το ελληνικό Δημόσιο και τάσσεται υπέρ:
- Του κύρους και των αποτελεσμάτων του δημοψηφίσματος (5.7.2015) και
- της θέσης ότι, με βάση τα αποτελέσματα του δημοψηφίσματος, κανένας μεταγενέστερος νόμος που ψηφίστηκε από την Βουλή δεν μπορεί να αντιτίθενται στην αρνητική απάντηση που εξέφρασε ο ελληνικός λαός, «ασκώντας την λαϊκή κυριαρχία ως θεμέλιο του πολιτεύματος».
Πάντως, ο εισηγητής της υπόθεσης, σύμβουλος Επικρατείας Ευθύμιος Αντωνόπουλος, σύμφωνα με πληροφορίες, θα προτείνει την απόρριψη της επίμαχης αίτησης ως αόριστης.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Η Ουκρανία ως προεκλογικός «μπαμπούλας» – Το βέτο του Όρμπαν, η νέα ρήξη με την ΕΕ και οι κάλπες στην Ουγγαρία
- Release Athens 2026: Ο Παύλος Παυλίδης στην Πλατεία Νερού
- Δικογραφία σε βάρος του 85χρονου ο οποίος απείλησε μαθητές με όπλο στου Ρέντη
- Αρκάς·Αποχαιρετώντας τον Φλεβάρη
- Πακιστάν – Αφγανιστάν: Η σύγκρουση παίρνει διαστάσεις πολέμου μετά τους βομβαρδισμούς στην Καμπούλ – Πάνω από 130 νεκροί
- Ωραία η τηλεργασία αλλά δεν είναι για όλους


