
Πέθανε ο κορυφαίος πιανίστας και διευθυντής ορχήστρας Ζολτάν Κότσις
Πέθανε σε ηλικία 64 ετών ο ούγγρος βιρτουόζος πιανίστας και διευθυντής ορχήστρας Ζολτάν Κότσις. Την είδηση του θανάτου του ανακοίνωσε η Εθνική Φιλαρμονική της Ουγγαρίας.
Πέθανε σε ηλικία 64 ετών ο ούγγρος βιρτουόζος πιανίστας και διευθυντής ορχήστρας Ζολτάν Κότσις. Την είδηση του θανάτου του ανακοίνωσε η Εθνική Φιλαρμονική της Ουγγαρίας.
«Η Εθνική Φιλαρμονική ανακοινώνει με βαθιά λύπη τον θάνατο του Ζολτάν Κότσις το απόγευμα, έπειτα από μακρά ασθένεια που αντιμετώπισε με αξιοπρέπεια» αναφέρεται στην ανακοίνωση.
Ο Κότσις, διευθυντής της Εθνικής Φιλαρμονικής από το 1997, υποβλήθηκε σε εγχείρηση καρδιάς το 2012. Τον περασμένο μήνα ματαίωσε όλες τις συναυλίες του έπειτα από συμβουλή των γιατρών του.
Γεννημένος στη Βουδαπέστη το 1952, ο Ζολτάν Κότσις άρχισε διεθνή καριέρα μετά τη βράβευσή του με το Βραβείο Μπετόβεν της ουγγρικής ραδιοφωνίας μόλις στα 18 του χρόνια.
Γνωστός για τη στενή του σχέση με τη σύγχρονη μουσική, ο Κότσις είχε διακριθεί για την εντυπωσιακή τεχνική του στο πιάνο. Είχε στενή συνεργασία με την Φιλαρμονική του Βερολίνου και άλλες μεγάλες ορχήστρες σε ολόκληρο τον κόσμο.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό
- Δεκαεπτά αστυνομικοί σκοτώθηκαν σε θανατηφόρα τρομοκρατική ενέδρα στη Νιγηρία
- Το αεροπλανοφόρο Gerald Ford επέστρεψε στις ΗΠΑ μετά από 11 μήνες
- Κούβα: Οδηγός προστασίας για τους πολίτες σε περίπτωση αμερικανικής επίθεσης
- Ο Μητσοτάκης είπε Ferto, το κοινό είπε… Asto
- ΗΠΑ: Την απέλασαν στην Ονδούρα χωρίς το παιδί της και στην συνέχεια την κατηγορούν για την δολοφονία του
- Νάνσι Σινάτρα: Ο Φρανκ μετέφερε χρήματα για να σταλούν όπλα στο Ισραήλ που χρησιμοποιήθηκαν στη Νάκμπα



