Εξέτασης αίματος υπόσχεται πρώιμη διάγνωση της οστεοαρθρίτιδας
Βρετανοί ερευνητές ανακοίνωσαν ότι ανέπτυξαν μια νέα εξέταση αίματος, η οποία μπορεί να κάνει διάγνωση της οστεροαρθρίτιδας αρκετά χρόνια προτού εμφανιστούν τα πρώτα μη αναστρέψιμα συμπτώματα στους ασθενείς.
Βρετανοί ερευνητές ανακοίνωσαν ότι ανέπτυξαν μια νέα εξέταση αίματος, η οποία μπορεί να κάνει διάγνωση της οστεροαρθρίτιδας αρκετά χρόνια προτού εμφανιστούν τα πρώτα μη αναστρέψιμα συμπτώματα στους ασθενείς.
Όπως αναφέρεται σε σχετικό άρθρο του επιστημονικού εντύπου Arthritis Research and Therapy, οι ερευνητές της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Γουόργουικ, με επικεφαλής τη Δρ Ναϊλά Ραμπανί, δήλωσαν ότι το τεστ θα είναι διαθέσιμο για ευρεία χρήση σε περίπου δύο χρόνια.
Η εξέταση ανιχνεύει στο αίμα τις χημικές «υπογραφές» των αυξημένων επιπέδων ορισμένων πρωτεϊνών των αρθρώσεων, όταν αυτές αρχίσουν να υφίστανται βλάβη. Η έγκαιρη διάγνωση χάρη σε αυτούς τους βιοδείκτες θα βοηθήσει στην αποτελεσματικότερη θεραπεία και πιθανώς στην πρόληψη της πάθησης.
Το τεστ είναι σε θέση να διακρίνει την οστεοαρθρίτιδα από τη ρευματοειδή αρθρίτιδα και άλλες φλεγμονές των αρθρώσεων.
Έως σήμερα δεν υπάρχει κανένα ανάλογο αιματολογικό τεστ για την πρώιμη οστεοαρθρίτιδα.
health.in.gr,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Στρατιωτικές πηγές στο in: Δεν υπάρχει πληροφόρηση για στοχοποίηση της Σούδας
- Βγήκε από τη ΜΕΘ το 5 μηνών βρέφος από τη Ζάκυνθο που είχε προσβληθεί από μηνιγγίτιδα
- Τα πρώτα πρόστιμα στην αγορά καυσίμων από την έναρξη του πολέμου
- «Η Τελευταία Κλήση»: Είδαμε την ταινία εμπνευσμένη από την υπόθεση ομηρείας του Σορίν Ματέι
- Καματερό: Συνελήφθη 53χρονος για παιδική πορνογραφία και κρυφή κάμερα σε γυναικείες τουαλέτες καταστήματος
- Έφτασαν στην Κάρπαθο οι πύραυλοι Patriot – Bίντεο με την άφιξή τους στο νησί
