Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ελένη Ράντου: Σύγχρονος Φάουστ ή σύγχρονος Οδυσσέας;

Ελένη Ράντου: Σύγχρονος Φάουστ ή σύγχρονος Οδυσσέας;

Ο Σταμάτης Φασουλής συνεργάζεται με την ταλαντούχα Ελένη Ράντου και τη σκηνοθετεί στο ψυχολογικό θρίλερ της Ζίνι Χάρις «Για μια ανάσα…». Το έργο ανεβαίνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα, μετά το Royal Court του Λονδίνου, από τις 3 Νοεμβρίου, στο θέατρο «Διάνα». Πρόκειται για μια σύγχρονη οδύσσεια επιβίωσης δύο γυναικών, που η ζωή τους μετατρέπεται σε απροσδόκητο θρίλερ ταξιδεύοντας σε μια Ευρώπη που καταρρέει… Αναζητώντας τη δική τους Ιθάκη, τι θα πρέπει να κερδίσουν και τι να χάσουν;

Ο Σταμάτης Φασουλής συνεργάζεται με την ταλαντούχα Ελένη Ράντου για δεύτερη φορά μέσα στην ίδια χρονιά –η πρώτη ήταν στη «Φιλουμένα Μαρτουράνο»- και τη σκηνοθετεί στο ψυχολογικό θρίλερ της Ζίνι Χάρις «Για μια ανάσα…». Το έργο ανεβαίνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα, μετά το Royal Court του Λονδίνου, από τις 3 Νοεμβρίου, στο θέατρο «Διάνα».

Πρόκειται για μια σύγχρονη οδύσσεια επιβίωσης δύο γυναικών, που η ζωή τους μετατρέπεται σε απροσδόκητο θρίλερ ταξιδεύοντας σε μια Ευρώπη που καταρρέει… Αναζητώντας τη δική τους Ιθάκη, τι θα πρέπει να κερδίσουν και τι να χάσουν;

«Το έργο είναι «προφητικό», αρχίζει ως μια ερωτική ιστορία αλλά από κάτω κρύβει ακραία πράγματα» τόνισε ο σκηνοθέτης της παράστασης Σταμάτης Φασουλής σε συνέντευξη Τύπου, «διαθέτει σασπένς και έρωτα, έχει πολιτικό υπόβαθρο, χωρίς να γίνεται διδαχή και μανιφέστο».

Την Ελένη Ράντου αυτή τη φορά θα τη δούμε σε έναν πολύ διαφορετικό ρόλο απ’ ό,τι την έχουμε συνηθίσει. Δεν ενέδωσε αμέσως στην πρόταση του σκηνοθέτη μετά την πρώτη ανάγνωση, γιατί πρόκειται για ένα έργο «ζόρικο» όπως είπε χαρακτηριστικά. «Έχει μία δύναμη που με στοιχειώνει και λειτουργεί στο υποσυνείδητο» συμπλήρωσε. «Είναι μια κραυγή διαμαρτυρίας, μια κραυγή αγωνίας που έχουμε όλοι στο στομάχι μας».

Τη μετάφραση του κειμένου υπογράφει η Ελένη Ράντου, τη σκηνοθεσία ο Σταμάτης Φασουλής, τα σκηνικά η Μαγιού Τρικεριώτη, τα κοστούμια η Ιωάννα Τσάμη, τους φωτισμούς ο Σάκης Μπιρμπίλης, την κίνηση ο Χρήστος Παπαδόπουλος και τη μουσική η Ναλίσα Γκριν.

Εκτός από την Ελένη Ράντου παίζουν: Ελένη Ουζουνίδου, Αντώνης Καρυστινός, Μελέτης Ηλίας, Κρις Ραντάνοφ και Γιώργος Ματζιάρης.

Την Τετάρτη 2 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί η γενική δοκιμή της παράστασης στις 20.00 με γενική είσοδο 10 ευρώ. Κρατήσεις εισιτηρίων στο ταμείο του θεάτρου Διάνα στο τηλ:. 210 3626596.

Μαρία Παπουτσή

entertainment.in.gr

Sports in

«Δεν περίμενα να ζήσω τέτοιο πάθος» – Τρελάθηκε ο Μεντιλίμπαρ με την υποδοχή στο «Βενιζέλος»

Ο Ισπανός τεχνικός του Ολυμπιακού ζει ένα όνειρο στο μεγάλο λιμάνι και δεν κρύβει τον θαυμασμό του για τους οπαδούς των «ερυθρόλευκων»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024