Ο Independent πέρασε σε ψηφιακή μορφή και έγινε κερδοφόρος
Η βρετανική εφημερίδα The Independent, η οποία λόγω των χαμηλών πωλήσεων διέκοψε τον περασμένο Μάρτιο την κυκλοφορία της στο χαρτί και έγινε αποκλειστικά διαδικτυακή, ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι για πρώτη φορά μετά από 20 χρόνια παρουσίασε κέρδη.
Η βρετανική εφημερίδα The Independent, η οποία λόγω των χαμηλών πωλήσεων διέκοψε τον περασμένο Μάρτιο την κυκλοφορία της στο χαρτί και έγινε αποκλειστικά διαδικτυακή, ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι για πρώτη φορά μετά από 20 χρόνια παρουσίασε κέρδη.
«Μετά το πέρασμά μας σε αποκλειστικά ψηφιακή μορφή, τον Μάρτιο του 2016, ο Independent έγινε κερδοφόρος για πρώτη φορά μετά από 20 και πλέον χρόνια» ανακοίνωσε ο όμιλος.
Η εφημερίδα διευκρίνισε ότι αυξήθηκαν τα έσοδά της κατά 75% μέσα σε έναν χρόνο, κυρίως λόγω της αύξησης κατά 45% των διαφημίσεων.
Σήμερα η εφημερίδα απασχολεί περισσότερους από 100 δημοσιογράφους σε όλον τον κόσμο και τον περασμένο Αύγουστο είχε 74,3 εκατομμύρια μοναδικούς επισκέπτες παγκοσμίως, αύξησε δηλαδή το αναγνωστικό κοινό της κατά 18% σε σύγκριση με τον περασμένο Μάρτιο.
«Αυτή η ιστορική επιστροφή στην κερδοφορία καταδεικνύει τις δυνατότητες που προσφέρει η ηλεκτρονική μορφή» της εφημερίδας, τόνισε ο πρόεδρος της, Τζάστιν Μπάιαμ Σο.
Ο Independent κυκλοφόρησε για πρώτη φορά τον Οκτώβριο του 1986 και στο απόγειό του, το 1989, πωλούσε 420.000 φύλλα ημερησίως. Όμως τα τελευταία χρόνια η κυκλοφορία της είχε μειωθεί πολύ, γύρω στα 40.000 φύλλα, πολύ μακριά από τις πωλήσεις όλων των άλλων μεγάλων εφημερίδων της Βρετανίας.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό
- Ελληνικό: Νεκρός 69χρονος που παρασύρθηκε από αυτοκίνητο στη Λεωφόρο Ποσειδώνος
- Ιράν: Αρνείται να συζητήσει το πυραυλικό του πρόγραμμα και αυτό είναι «πολύ μεγάλο πρόβλημα», λέει ο Ρούμπιο
- Ουκρανία: Εκρήξεις συγκλονίζουν το Κίεβο, το Χάρκοβο και τη Ζαπορίζια – Ρωσική επίθεση με drones και πυραύλους
- Κούβα: «Οι επιβαίνοντες στο αμερικανικό ταχύπλοο, είχαν τυφέκια εφόδου και αλεξίσφαιρα» – Ήταν κάτοικοι ΗΠΑ
- Ρατσιστική επίθεση Τραμπ σε μουσουλμάνες βουλευτές που θα έπρεπε «να εισαχθούν σε ψυχιατρείο» πριν απελαθούν
- Βόρεια Κορέα: Ο Κιμ έδωσε εντολή να αυξηθούν τα αποθέματα σε πυρηνικά όπλα