
ΠΑΜΑΚ: Το 78,5% ζητά μείωση φόρων για να αντιμετωπιστεί η ανεργία
Μείωση φόρων για την αποτελεσματική αντιμετώπιση της ανεργίας ζητούν οι πολίτες σύμφωνα με ευρήματα έρευνας του Πανεπιστήμιου Μακεδονίας, για λογαριασμό της πολίτικης κίνησης Επόμενη Ελλάδα. Παράλληλα, η πλειοψηφία τάσσεται κατά τυχόν αυξήσεων μισθών στο Δημόσιο.
Μείωση φόρων για την αποτελεσματική αντιμετώπιση της ανεργίας ζητούν οι πολίτες σύμφωνα με ευρήματα έρευνας του Πανεπιστήμιου Μακεδονίας, για λογαριασμό της πολίτικης κίνησης Επόμενη Ελλάδα.
Ειδικότερα, το 78,5% των πολιτών προτάσσειως αναγκαίατη μείωση των φόρων στις επιχειρήσεις για να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας και μόλις το 12,15% να αυξηθούν οι φόροι για να διασφαλιστούν οι συντάξεις.
Στο ερώτημα για μιατυχόν αύξησηστους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων και λειτουργών όπως δικαστές, καθηγητές πανεπιστημίων στρατιωτικοί και γιατροί, το 58% τάχθηκε κατά της αύξησης, ενώ το 65,5% δήλωσε ότι αυξήσεις δεν πρέπει να δοθούν στο Δημόσιο ακόμη και αν αύτη η δυνατότητα προκύψει αποκλειστικά από περιστολές κρατικών δαπανών.
Εξάλλου,το 58,8%των πολιτών συμφώνησε με το ενδεχόμενο να πριμοδοτηθούν με φορολογικό συντελεστή κάτω του 10% μεγάλες πολυεθνικές για να έρθουν στην Ελλάδα, αλλά υπήρξε και ένα 39% που απάντησε αρνητικά.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ακαδημία Πλάτωνος: Γυναίκα ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις της από το φλεγόμενο διαμέρισμα
- Ιράν: Ο Σι Τζινπίνγκ είναι «πολύ χαρούμενος» με το άνοιγμα των Στενών του Ορμούζ, δηλώνει ο Τραμπ
- Ακαδημία Πλάτωνος: Συναγερμός για μεγάλη πυρκαγιά σε διαμέρισμα 3ου ορόφου – Εκκενώνεται η πολυκατοικία
- Αυτοκίνητο: Οι έλληνες οδηγοί επιλέγουν να αγοράσουν SUV που ανήκουν στη Β κατηγορία
- Γάζα: 2 οδηγοί υδροφόρων σκοτώθηκαν από ισραηλινά πυρά, καταγγέλλει η UNICEF
- Ιρακινό Κουρδιστάν: 3 ιρανοί Κούρδοι σκοτώθηκαν από πλήγματα που αποδίδονται στην Τεχεράνη