Ντράγκι: Η ΕΚΤ θα κάνει ό,τι της αναλογεί για να στηρίξει την ανάπτυξη
Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα κάνει ό,τι της αναλογεί για να στηρίξει την ανάπτυξη στην ευρωζώνη, συνεχίζοντας την πολιτική των πολύ χαμηλών επιτοκίων και των αγορών ομολόγων, δήλωσε ο πρόεδρός της Μ.Ντράγκι σε επιτροπή του ΔΝΤ στην Ουάσινγκτον. «Εάν υπάρξει ανάγκη, θα δράσουμε χρησιμοποιώντας όλα τα διαθέσιμα εργαλεία στο πλαίσιο της εντολής μας», πρόσθεσε ο Ντράγκι.
Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα κάνει ό,τι της αναλογεί για να στηρίξει την ανάπτυξη στην ευρωζώνη, συνεχίζοντας την πολιτική των πολύ χαμηλών επιτοκίων και των αγορών ομολόγων, δήλωσε ο πρόεδρός της Μάριο Ντράγκι.
«Θα διατηρήσουμε το πολύ σημαντικό επίπεδο νομισματικής στήριξης που είναι απαραίτητο για να διασφαλίσουμε την επιστροφή του πληθωρισμού σε επίπεδα που είναι κάτω, αλλά κοντά στο 2% χωρίς άσκοπη καθυστέρηση», δήλωσε ο Ντράγκι σε επιτροπή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στην Ουάσινγκτον.
«Εάν υπάρξει ανάγκη, θα δράσουμε χρησιμοποιώντας όλα τα διαθέσιμα εργαλεία στο πλαίσιο της εντολής μας», πρόσθεσε ο Ντράγκι.
«Η ΕΚΤ θα συνεχίσει να διαδραματίζει το ρόλο της φέροντας εις πέρας την εντολή της», κατέληξε ο πρόεδρος της ΕΚΤ.
ΑΠΕ/Reuters
- Μοναδικό ντοκουμέντο της εκτέλεσης των 200 της Καισαριανής η συλλογή Χόιερ – Η προπαγάνδα των Ναζί
- Αταμάν: «Θα είμαστε σίγουρα στο Final Four της Euroleague»
- Χανιά: Σχεδίαζαν εμπρηστικές επιθέσεις κατά αστυνομικών – Βρέθηκαν όπλα και ναρκωτικά – Δύο συλλήψεις
- Το βήμα τίτλου της Άρσεναλ και η επίθεση του Χιούρτζελερ στους «κανονιέρηδες»
- Χάρι Στάιλς: «Ο Λίαμ Πέιν ήταν ένας εξαιρετικά ξεχωριστός άνθρωπος»
- Παναθηναϊκός: Με Χολμς κόντρα στον Ολυμπιακό, κρίνεται του Λεσόρ


