Τετάρτη 17 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τομ Χανκς, Νταν Μπράουν, Ρ.Χάουαρντ, Φ.Τζόουνς στο in.gr για το «Inferno»

Τομ Χανκς, Νταν Μπράουν, Ρ.Χάουαρντ, Φ.Τζόουνς στο in.gr για το «Inferno»

Γυρισμένη στην Φλωρεντία, ο Ρον Χάουαρντ μεταφέρει και πάλι στη μεγάλη οθόνη ένα από τα μπεστ - σέλερ του Νταν Μπράουν (Κώδικας Ντα Βίντσι) και υπόσχεται καταιγιστικούς ρυθμούς δράσης και μυστήρια που έχουν σχέση με τη θρησκεία και την τέχνη. Το in.gr μίλησε μέσω Skype με τους πρωταγωνιστές της ταινίας, Τομ Χανκς και Φελίσιτι Τζόουνς, καθώς και με τον σκηνοθέτη Ρον Χάουαρντ και τον συγγραφέα Νταν Μπράουν.

Αγγελική Στελλάκη

Γυρισμένη στην Φλωρεντία, ο Ρον Χάουαρντ μεταφέρει και πάλι στη μεγάλη οθόνη ένα από τα μπεστ – σέλερ του Νταν Μπράουν (Κώδικας Ντα Βίντσι) και υπόσχεται καταιγιστικούς ρυθμούς δράσης και μυστήρια που έχουν σχέση με τη θρησκεία και την τέχνη.

Στο Inferno ο καθηγητής Ρόμπερτ Λάνγκτον (Τομ Χανκς) ξυπνά στον θάλαμο ενός νοσοκομείου, ανήμπορος να θυμηθεί πώς κατέληξε εκεί, ούτε πώς βρέθηκε στο σακάκι του ένα μυστηριώδες αντικείμενο. Μαζί με τη βοήθεια της γιατρού Σιένα Μπρουκς (η Φελίσιτι Τζόουνς του Η Θεωρία των Πάντων) θα προσπαθήσει να λύσει το μυστήριο.

Το in.gr -μαζί με άλλους ξένους δημοσιογράφους- μίλησε μέσω Skype με τους πρωταγωνιστές της ταινίας, Τομ Χανκς και Φελίσιτι Τζόουνς, καθώς και με τον σκηνοθέτη Ρον Χάουαρντ και τον συγγραφέα Νταν Μπράουν.


  • Τι καινούρια περιπέτεια αντιμετωπίζει ο Ρόμπερτ Λάνγκτον στο Inferno;

Ρον Χάουαρντ: Η κατάσταση είναι ασυνήθιστη για τον Ρόμπερτ Λάνγκτον. Στην συγκεκριμένη ιστορία, ο άνθρωπος που γνωρίζει τα πάντα και θυμάται τα πάντα είναι χαμένος και έχει ενός είδους σωματικής αναπηρίας, μία νοητική αναπηρία που προκαλεί αγωνία.

Τομ Χανκς: Στην πρώτη ταινία, τον Κώδικα Ντα Βίντσι, ο Λάνγκτον είχε ασχοληθεί με τα μυστήρια της θεότητας και στους Πεφωτισμένους πάλευε με θεωρίες για την δημιουργία. Στο Infernο, ασχολείται με σύγχρονες ιδέες για το τι είναι η κόλαση και εξετάζει εάν (η κόλαση) μπορεί να υπάρχει στον δικό μας, πραγματικό κόσμο.

  • Νταν αυτή είναι η τρίτη σου συνεργασία με τον Τομ και τον Ρον. Τι τους κάνει τόσο ξεχωριστούς;

Νταν Μπράουν: Αρχικά, το επίπεδο της εμπειρίας. Δεν υπάρχουν πολλοί συγγραφείς που να έχουν την τύχη να δουλεύουν με τους καλύτερους των καλυτέρων και αυτό κάνει τη δουλειά μου πολύ εύκολη, γιατί έτσι δεν έχω δουλειά. Έρχομαι σαν τουρίστας και μπορώ να τους βλέπω να φτιάχνουν κινηματογραφική μαγεία. Αισθάνομαι πολύ – πολύ τυχερός.

  • Αποφασίσατε να μην κάνετε ταινία το «Χαμένο Σύμβολο» και να γυρίσετε κατευθείαν το Inferno. Γιατί πήρατε την συγκεκριμένη απόφαση;

Ρον Χάουαρντ: Το Inferno προσφέρει ερμηνευτικές δυνατότητες στον φίλο και συχνό συνεργάτη μου, Τομ. Είναι σημαντικό για μένα σαν σκηνοθέτη να έχω τη δυνατότητα σε κάθε ταινία να κάνω κάτι καινούριο σε στυλιστικό, υφολογικό και ψυχολογικό επίπεδο. Ενθουσιάστηκα με αυτό που είχε φτιάξει ο Νταν για τον Λάνγκτον και βρήκα ότι η κατάσταση ήταν πολύ σύγχρονη.

  • Νταν όταν γράφεις τα βιβλία γνωρίζεις ποιος θα είναι ο «κακός» ή το βρίσκεται στην πορεία;

Νταν Μπράουν: Τα βιβλία είναι αρκετά πολύπλοκα και πρέπει να έχω μια ξεκάθαρη ιδέα του τι συμβαίνει από τη στιγμή που ξεκινάω (να γράφω). Το καλό με τα βιβλία είναι ότι δεν γνωρίζεις ποιος είναι ο κακός, αλλά στην ταινία πραγματικά δεν γνωρίζεις ποιος είναι ο κακός.

  • Οι ταινίες μιλούν για την πολιτική της θρησκείας. Τομ, αισθάνθηκες ότι μέσα από αυτή τη δουλειά έμαθες κάποια περισσότερα πράγματα και ότι ήρθες σε επαφή με φιλοσοφίες για τη θρησκεία, στις οποίες αναφέρεται ο Νταν Μπράουν στα βιβλία του;

Τομ Χανκς: Έμαθα κάτι νέο για την τέχνη, τη φιλοσοφία, την ιστορία, αλλά και για την αρχιτεκτονική και την επιστήμη. Το σπουδαίο με αυτό που κάνει ο Νταν είναι ότι υπάρχει πάντα ένα μεγάλο κομμάτι (στα βιβλία του) που δεν είναι μυθοπλασία. Μπορείς να πας στα συγκεκριμένα κτίρια και να δεις τους πραγματικούς πίνακες και να βρεις τα συγκεκριμένα μέρη: όπως η «Αίθουσα των 500» στο Παλάτσο Βέκιο. Παράλληλα, εξετάζεις τα θεολογικά και φιλοσοφικά κομμάτια του τι είναι οι ταινίες. Ασχολείται πραγματικά με θέματα για τα οποία όλοι έχουν άποψη και για τα οποία όλοι θέλουν να μιλήσουν και μερικές φορές θυμώνουν. Μου αρέσει να σκέφτομαι ότι αυτές οι ταινίες μάς κάνουν όλους μας λίγο πιο έξυπνους.

Ρον Χάουαρντ: «Η Θεία Κωμωδία» σίγουρα υπήρξε έμπνευση για μας. Είναι εκπληκτικό αυτό που δημιούργησε ο Δάντης και πολλοί συγγραφείς ταινιών και σκηνοθέτες έχουν αντλήσει έμπνευση από αυτό. Όταν διαβάζεις τις λεπτομέρειες αυτών που περιγράφει, βλέπεις ότι θα μπορούσε να είναι ένα επεισόδιο του American Horror Story ή κάτι τέτοιο.

Τομ Χανκς: Υπήρχαν δείπνα στη Φλωρεντία, στη σκιά του Παλάτσο Βέκιο όπου συζητούσαμε για την «Θεία Κωμωδία».

Φελίσιτι Τζόουνς: Στη Φλωρεντία γυρίζαμε στο Ουφίτσι και μεταξύ των σκηνών τρέχαμε να δούμε τα πραγματικά έργα του Μποτιτσέλι. Δεν μπορείς παρά να νιώσεις θαυμασμό. Ήμασταν τυχεροί που καταφέραμε να κάνουμε γυρίσματα σε αυτές τις υπέροχες τοποθεσίες με αυτά τα μοναδικά έργα τέχνης.

Φελίσιτι, τι ήταν αυτό που σε έκανε να επιλέξεις τη συγκεκριμένη ταινία και μάλιστα ύστερα από τη μεγάλη σου επιτυχία και την υποψηφιότητα στα Όσκαρ;

Φελίσιτι Τζόουνς: Κοιτάς πάντα έναν συνδυασμό πραγμάτων. Τον σκηνοθέτη, τους συνεργάτες -θέλεις να δουλεύεις με ανθρώπους που θαυμάζεις και σέβεσαι και σε κάνουν καλύτερο άνθρωπο. Λάτρεψα όμως και τον χαρακτήρα μου, τη Σιένα. Είναι μία πολύ έξυπνη και περίπλοκη γυναίκα. Νομίζω ότι είναι ισότιμη με τον Λάνγκτον. Επομένως μού φάνηκε μεγάλη πρόκληση το να την ερμηνεύσω. Δεν είναι μόνο το θρίλερ και η αγωνία, αλλά υπάρχει χιούμορ και υπάρχουν ερμηνευτικές ευκαιρίες για εμένα και τον Τομ.




* Το «Inferno» θα κυκλοφορήσει στις αίθουσες από τις 13 Οκτωβρίου, σε διανομή Feelgood.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

LIVE: Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης

LIVE: Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης. Παρακολουθήστε live την εξέλιξη της αναμέτρησης Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης για τα προημιτελικά του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 17 Απριλίου 2024