29ο Κινηματογραφικό Αφιέρωμα για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα
Στην αίθουσα Τάκης Κανελλόπουλος του Μουσείου Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης του ΦΚΘ (Λιμάνι, Αποθήκη Α’) διεξάγεται από τις 5 ως τις 11 Οκτωβρίου 2016, το 29ο Κινηματογραφικό Αφιέρωμα για τα ανθρώπινα δικαιώματα.
Μαχητικά και αποκαλυπτικά, με συγκλονιστικές εικόνες και ήρωες καθημερινούς ανθρώπους που ξεπερνούν τα όριά τους, είναι τα φιλμ που προβάλλονται στο πλαίσιο του αφιερώματος, το οποίο διοργανώνεται από τα μέλη του Ελληνικού Τμήματος της Διεθνούς Αμνηστίας στην Θεσσαλονίκη με την υποστήριξη του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.
Το πρόγραμμα του αφιερώματος περιλαμβάνει πέντε ταινίες μυθοπλασίας και ένα ντοκιμαντέρ, που εστιάζουν σε θέματα παραβίασης ανθρωπίνων δικαιωμάτων ανά τον κόσμο, τα οποία προωθούνται μέσα από τις εκστρατείες της Διεθνούς Αμνηστίας. Οι κινηματογραφικές προβολές πλαισιώνονται από ενδιαφέρουσες συζητήσεις.
1. Press (Sedat Yilmaz,100′)
2. Pride (Μάθιου Γουόρκας,119′)
3. Ατίθασες (Ντενίζ Γκαμζέ Εργκιουβέν,97′)
4. Εδώ εξορία: Ημερολόγια από παιδιά πρόσφυγες (Μάνι Υ. Μπεντσελάχ,87′)
5. Μανταρίνια (Ζάζα Ουρουσάτζε,87′)
6. Ο γιος του Σαούλ (Λάζλο Νέμες,107′)
7. Ταξί στην Τεχεράνη (Τζαφάρ Παναχί,82′)
Τιμές εισιτηρίων: 6 ευρώ (γενική είσοδος), 4 ευρώ (φοιτητικό)
Δείτε εδώ το πρόγραμμα
entertainment.in.gr
- Σκύλος στο αεροπλάνο – Προετοιμάστε τον για να έχετε ένα ομαλό ταξίδι
- Κακοκαιρία Byron: «Πνίγηκε» στη λάσπη η Μονή Επανωσήφη – Δυνατοί άνεμοι σάρωσαν καταστήματα στον Άγιο Νικόλαο
- Κακοκαιρία Byron: Ήχησε το 112 στην περιοχή «Ποντιακά» Ελευσίνας – Πιθανή υπερχείλιση του ποταμού
- Ο Μανδάς αναφέρθηκε στο μέλλον του: «Δεν έχω μιλήσει με κανέναν»
- Ο Κουέντιν Ταραντίνο τελικά «δεν αντέχει» τους μισούς ηθοποιούς του Χόλιγουντ – Και πιο πολύ τον Όουεν Γουίλσον
- Πούτιν: Θερμή υποδοχή του Ρώσου προέδρου στην Ινδία – Στο επίκεντρο το πετρέλαιο, υπό την πίεση των ΗΠΑ
