Χημικά από την Αστυνομία στην πορεία των συνταξιούχων
Με χρήση χημικών απάντησαν τα ΜΑΤ στην προσπάθεια εκατοντάδων συνταξιούχων να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό στη συμβολή Β. Σοφίας και Ηρώδου Αττικού για να προσεγγίσουν το Μέγαρο Μαξίμου, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις περικοπές στις συντάξεις τους. Δείτε φωτορεπορτάζ.
Με χρήση χημικών απάντησαν τα ΜΑΤ στην προσπάθεια εκατοντάδων συνταξιούχων να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό στη συμβολή Β. Σοφίας και Ηρώδου Αττικού για να προσεγγίσουν το Μέγαρο Μαξίμου, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις περικοπές στις συντάξεις τους.
Οι διαδηλωτές ταρακούνησαν μαζικά την αστυνομική κλούβα που έφραζε τη διέλευσή τους προς την Ηρώδου Αττικού. Τότε οι αστυνομικοί τούς ψέκασαν με χημικά, που έκαναν αποπνικτική την ατμόσφαιρα στην περιοχή.
Τα μέλη συνταξιουχικών οργανώσεων, των ΙΚΑ, ΟΑΕΕ, Δημοσίου, ΟΤΑ, ΠΟΣΕΟΑΕΕ, ΕΛΤΑ, ΟΣΕ και ΝΑΤ, συγκεντρώθηκαν το πρωί στην πλατεία Κοτζιά, όπου με συνθήματα, πανό και ομιλίες τους έκαναν λόγο για «αυθαίρετη, παράνομη και ανάλγητη λεηλασία των επικουρικών συντάξεων».
Υποστηρίζουν ότι «οι ασφαλιστικές εισφορές δεκαετιών, τα δικά μας λεφτά, κινδυνεύουν να χαθούν. Η εξαθλίωση των συνταξιούχων βαθαίνει. Κανένας δεν δικαιολογείται να μένει απαθής ή να παραπονιέται από τον καναπέ του γι’ αυτήν την κατάσταση».
Εντολή να απαγορευτεί κάθε χρήση δακρυγόνων σε διαδηλώσεις εργαζομένων και συνταξιούχων δόθηκε από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη προς την Αστυνομία, μετά τη χρήση δακρυγόνων στη συγκέντρωση συνταξιούχων.
Παράλληλα, το υπουργείο αναφέρει ότι «αναλαμβάνει την πολιτική ευθύνη για την περιορισμένη χρήση χημικών».
Από τη ΓΑΔΑ διατάχθηκε η διενέργεια προκαταρκτικής διοικητικής εξέτασης για τα γεγονότα.
Διαβάστε αναλυτικά:
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Πέθανε ο πρώην υπουργός και αντιναύαρχος του Πολεμικού Ναυτικού Αλέξανδρος Παπαδόγγονας
- Ηράκλειο: Αγωνία για τον 70χρονο Κώστα Καρτσωνάκη – Εκδόθηκε Silver Alert για την εξαφάνισή του
- Παλλήνη: Χειροπέδες σε 43χρονο που έτρεχε με 191 χλμ/ώρα στην Περιφερειακή Υμηττού
- Κοντά στην αποφυλάκιση ο Ρομπίνιο
- Με ρωγμές το σύστημα ελέγχου για το ελαιόλαδο – Αποκαλυπτικά στοιχεία (γραφήματα)
- Αρκάς: Οι ευχές στους Αντώνηδες και στις Αντωνίες

