Εξάρχεια: Βάνδαλοι κατέστρεψαν την προτομή της Λέλας Καραγιάννη
Τον αποτροπιασμό, τη βαθιά θλίψη του, κυρίως όμως την αγανάκτησή του εκφράζει ο δήμος Αθηναίων για τον βανδαλισμό της προτομής της ηρωίδας της Εθνικής Αντίστασης Λέλας Καραγιάννη, στον πεζόδρομο της οδού Τοσίτσα, στα Εξάρχεια.
Τον αποτροπιασμό, τη βαθιά θλίψη του, κυρίως όμως την αγανάκτησή του εκφράζει ο δήμος Αθηναίων για τον βανδαλισμό της προτομής της ηρωίδας της Εθνικής Αντίστασης Λέλας Καραγιάννη, στον πεζόδρομο της οδού Τοσίτσα, στα Εξάρχεια.
«Πρόκειται για πράξη που προκαλεί το αίσθημα κάθε πολίτη, που βεβηλώνει τη συλλογική και ιστορική μνήμη και προκαλεί το δημοκρατικό αίσθημα. Η ιστορική άγνοια, η ισοπέδωση και εν τέλει η ωμή βία βρίσκουν απέναντί τους όλο και πιο πολλούς σκεπτόμενους πολίτες. Σε ένα μέτωπο σεβασμού και προστασίας της πόλη μας, που θα γίνεται μέρα με τη μέρα όλο και πιο πλατύ» αναφέρει ο Δήμος Αθηναίων.
Η μαρμάρινη προτομή είναι έργο της Λουκίας Γεωργαντή και τοποθετήθηκε στην Τοσίτσα το έτος 1963.
Συνεργεία του δήμου Αθηναίων διαπίστωσαν τον αποκεφαλισμό της προτομής το πρωί της Δευτέρας. Το αποκομμένο μέρος της έχει μεταφερθεί στα εργαστήρια του δήμου Αθηναίων και εκτιμώνται οι φθορές που έχει υποστεί, προκειμένου να κριθεί αν είναι επισκευάσιμο.
Υπενθυμίζεται ότι μετά την στοχευμένη αφαίρεση ορειχάλκινων αγαλμάτων και προτομών από το κέντρο της πόλης, τον περασμένο Ιούνιο ο δήμος Αθηναίων ξεκίνησε τη μεταφορά τους σε δημοτικά κτήρια, έως ότου υπάρξει πειστικό σχέδιο αστυνόμευσης για την προστασία τους.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Πυρά Δούκα κατά κυβέρνησης για το νέο σύστημα ανάδειξης δημάρχων
- Αγρότες «πολιορκούν» το γραφείο του Τσιάρα στην Καρδίτσα – Εκρηκτικό κλίμα με κλούβες να κλείνουν τον δρόμο
- Ο Πάτρικ Γκίμπσον έγινε η «φωνή» του Τζέιμς Μποντ, αλλά δεν θα φορέσει το κοστούμι του 007
- Ολυμπιακός: Από την Αθήνα στην Αστάνα – Το ταξίδι των Πειραιωτών στο Καζακστάν (vid)
- Δημιουργήθηκε Μουσείο Μαθητικής Ιστορίας στο Κορακοβούνι Βόρειας Κυνουρίας
- Ανδρουλάκης: Live η τοποθέτησή του στη Βουλή για το «κυκλοφοριακό χάος και την υποβάθμιση των ΜΜΜ στην Αττική»

