Πώς θα ενταχθούν τα προσφυγόπουλα στα ελληνικά σχολεία
Είκοσι χιλιάδες προσφυγόπουλα θα ενταχθούν από τις αρχές του επόμενου μήνα στον εκπαιδευτικό χάρτη της χώρας, σύμφωνα με Το Βήμα της Κυριακής. Από αυτά, οι οικογένειες 10.000 παιδιών έχουν ζητήσει άσυλο στη χωρα μας.
Είκοσι χιλιάδες προσφυγόπουλα θα ενταχθούν από τις αρχές του επόμενου μήνα στον εκπαιδευτικό χάρτη της χώρας, σύμφωνα με Το Βήμα της Κυριακής. Από αυτά, οι οικογένειες 10.000 παιδιών έχουν ζητήσει άσυλο στη χωρα μας.
Στα ελληνικά σχολεία οι μικροί πρόσφυγες θα ενταχθούν σε περίπου 800 τάξεις υποδοχής σε απογευματινές ώρες, όπου δεν λειτουργούν ολοήμερα σχολεία, και θα είναι όλα εμβολιασμένα, όπως δηλώνει στην εφημερίδα ο γγ του υπουργείου Παιδείας Γιάννης Παντής
Για την παροχή εκπαίδευσης στα παιδιά πολιτών τρίτων χωρών ιδρύονται δομές υποδοχής για την εκπαίδευση των προσφύγων (ΔΥΕΠ), οι οποίες θα λειτουργούν εντός των σχολικών μονάδων στις Περιφερειακές Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης όπου υφίστανται κέντρα φιλοξενίας.
* Διαβάστε περισσότερα στο Βήμα της Κυριακής
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ιράν: Δεν θα εκτελεστεί σήμερα ο Ερφάν Σολτανί
- Η αναμενόμενη απόδοση του Τσακαλίδη: Προκλητικός!
- Φλόριντα: Δραματική πτώση αλεξιπτωτιστή στη θάλασσα – Έπεσε από τα 150 μέτρα
- Π. Δουδωνής: Όχι τεράστια ευκαιρία, τεράστιο πρόβλημα για τους Έλληνες αγρότες η συμφωνία Mercosur
- Η προφητεία του Μπιλ Γκέιτς – Αυτά είναι τα τρία ερωτήματα που θα κρίνουν το μέλλον μας
- «Καταρρίψαμε το αφήγημα Τραμπ για τη Γροιλανδία» – Τι είπε ο Δανός ΥΠΕΞ μετά τη συνάντηση στον Λευκό Οίκο

