Επιθέσεις σε λιμάνια και πετρελαϊκές εγκαταστάσεις στην ανατολική Λιβύη
Στρατιωτικές δυνάμεις που είναι πιστές στο στρατηγό Χαλίφα Χαφτάρ πραγματοποιούν επιθέσεις κατά πετρελαϊκών εγκαταστάσεων στα λιμάνια της ανατολικής Λιβύης και συγκρούονται με τους φρουρούς που ελέγχουν αυτές τις εγκαταστάσεις.
Στρατιωτικές δυνάμεις που είναι πιστές στο στρατηγό Χαλίφα Χαφτάρ πραγματοποιούν επιθέσεις κατά πετρελαϊκών εγκαταστάσεων στα λιμάνια της ανατολικής Λιβύης και συγκρούονται με τους φρουρούς που ελέγχουν αυτές τις εγκαταστάσεις.
Ο εκπρόσωπος των φρουρών των πετρελαϊκών εγκαταστάσεων, Αλί αλ-Χασί, ανέφερε στο Reuters ότι οι δυνάμεις του Χαφτάρ πραγματοποιούν επιθέσεις στα λιμάνια της Ζουεϊτίνα, του Ρας Λανούφ και του Ες Σίντερ, αλλά και στη γειτονική πόλη Ατζμπαμπίγια.
από την πλευρά ων επιτιθέμενων, εκπρόσωπος των δυνάμεων του στρατηγού Χαφτάρ υποστήριξε πως κατελήφθησαν τα λιμάνια Ρας Λανούφ, Ες Σίντερ, και το λιμάνι της Μπρέγκα -παρά την αναφορά πως οι μάχες συνεχίζονταν.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters
- Αγρότες: Δεν πτοούνται από τις διασπαστικές κινήσεις και ετοιμάζουν ρεβεγιόν στα μπλόκα – Κλείνουν από σήμερα δρόμους
- Καυγάς στη λήξη του Μπουλς – Μπακς λόγω καρφώματος του Αντετοκούνμπο (vid)
- Η μετανάστευση στην Ευρώπη αλλάζει – Πώς θα διαμορφωθούν οι τάσεις το επόμενο έτος
- Δημόσια πανεπιστήμια: Προς διαγραφή 280.000 φοιτητές – 35.000 αιτήθηκαν παράταση σπουδών
- Μοντέρνοι «Λουδίτες» και καρυκεύματα: Οι καταναλωτικές τάσεις που θα δούμε το 2026
- Χάρις Αλεξίου: Γενέθλια για την τραγουδίστρια που έγινε 75 χρόνων – Το μήνυμά της
