Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο Νικ Κέιβ αποκαλύπτει τα συναισθήματά του για τον θάνατο του γιου του με μια ταινία

Ο Νικ Κέιβ αποκαλύπτει τα συναισθήματά του για τον θάνατο του γιου του με μια ταινία

Ενώ το Φεστιβάλ Βενετίας συνεχίζεται, εκτός διαγωνισμού προβλήθηκε το ντοκιμαντέρ με τίτλο «One More Time With Feeling», μέσα από το οποίο ο αυστραλός μουσικός Νικ Κέιβ, θεωρεί ότι θα βοηθήσει να δοθούν απαντήσεις σχετικά με τον θάνατο του 15χρονου γιου του.

Επιμέλεια: Τζένη Παπαγεωργίου

Ενώ το Φεστιβάλ Βενετίας συνεχίζεται, εκτός διαγωνισμού προβλήθηκε το ντοκιμαντέρ με τίτλο «One More Time With Feeling», μέσα από το οποίο ο αυστραλός μουσικός Νικ Κέιβ, θεωρεί ότι θα βοηθήσει να δοθούν απαντήσεις σχετικά με τον θάνατο του 15χρονου γιου του.

Ο γιος του Νικ Κέιβ, Άρθουρ, είχε πάρει την παραισθησιογόνο ουσία LSD μερικές ώρες πριν πέσει από γκρεμό στο Μπράιτον τον Ιούλιο του 2015, σύμφωνα με στοιχεία έρευνας. Η πτώση σκότωσε το 15χρονο αγόρι, ενώ πληροφορίες ανέφεραν ότι οδηγοί μοτοσικλετών είδαν τον νεαρό να «παραπατάει» και να «περπατάει σε ζιγκ ζαγκ» πριν πέσει. Τα τραύματά του ήταν θανάσιμα και παρά τις προσπάθειες των παρευρισκομένων να τον επαναφέρουν, ο Άρθουρ πέθανε αργότερα το βράδυ στο νοσοκομείο.

Το δυστύχημα σημειώθηκε ενώ ο πατέρας του ηχογραφούσε μαζί με τους Bad Seeds το άλμπουμ «Skeleton Tree», το οποίο κυκλοφορεί στις 9 Σεπτεμβρίου, τρία χρόνια μετά το «Push The Sky Away» που γνώρισε τεράστια επιτυχία. Είναι το 16ο studio άλμπουμ τους και οι ηχογραφήσεις ξεκίνησαν προς τα τέλη του 2014 στα Retreat Studios, στο Brighton, για να ολοκληρωθούν στα La Frette Studios, στη Γαλλία το φθινόπωρο του 2015.

Τα τραγούδια ακούστηκαν για πρώτη φορά στην προβολή της ταινίας One More Time With Feeling, στη Βενετία, ενώ η ταινία θα προβληθεί σε περισσότερες από 650 κινηματογραφικές αίθουσες σε όλο τον κόσμο στις 8 Σεπτεμβρίου, μια μέρα ακριβώς πριν από την κυκλοφορία του άλμπουμ.

«Δεν υπάρχει άλλος τρόπος για τον Νικ να μιλήσει σχετικά με το άλμπουμ χωρίς να αναφερθεί σχετικά στο πλαίσιο υπό το οποίο το άλμπουμ αυτό ηχογραφήθηκε, και το οποίο ήταν ο θάνατος του γιου του», δήλωσε ο σκηνοθέτης του ντοκιμαντέρ Άντριου Ντόμινικ σε συνέντευξη που παραχώρησε στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς στο Κινηματογραφικό Φεστιβάλ της Βενετίας.

«Δεν είναι ότι δεν θέλει να μιλήσει σχετικά με το τι συνέβη με τον Άρθουρ, αλλά νομίζω ότι δεν ήθελε να το κάνει μαζί με κάποιους ξένους… επομένως η λύση του ήταν να κάνει μια ταινία, η οποία θα του προσέφερε ασφαλέστερο χώρο».

«Η ταινία δεν είναι μια αφηγηματική ταινία, είναι σαν μια εμπειρία που θα σε κατακλύσει και η τεχνολογία 3D έχει μια πιο αισθησιακή ποιότητα» επισήμανε ο δημιουργός. «Δεν σκέφτεσαι πέρα από αυτό, με κάποιο τρόπο περιβάλλεσαι από αυτό» πρόσθεσε.
Πέραν του μουσικού μέρους, η ταινία περιέχει συνεντεύξεις και υλικό που τράβηξε ο Ντόμινικ, αλλά και την αφήγηση του Νικ Κέιβ καθώς και αυθόρμητες σκέψεις του.

Το αποτέλεσμα αυτής της ασπρόμαυρης ταινίας είναι σκληρό, εύθραυστο και ωμό, αλλά αποτελεί και μια πραγματική κατάθεση ψυχής για έναν καλλιτέχνη που προσπαθεί να βρει το δρόμο του μέσα από το σκοτάδι.

Ο σκηνοθέτης, γνωστός για ταινίες όπως το δράμα «Η δολοφονία του Τζέσε Τζέιμς από τον δειλό Ρόμπερτ Φορντ», υπογράμμισε ότι ήταν για εκείνον πρόκληση το να εντοπίσει τη λεπτή γραμμή του να δημιουργήσει ένα αποδεκτό πορτρέτο ενός προσώπου που βιώνει μια τραγική εμπειρία χωρίς να καταλήξει να γυρίζει μια «πένθιμη πορνογραφική ταινία».

«Πιθανόν ο τρόπος είναι απλά να είσαι ειλικρινής σχετικά με την σύγχυση που προκάλεσε, επειδή το τραύμα είναι κάτι που διαρκεί, δεν επιλύεται» είπε ο σκηνοθέτης.

Ο δημιουργός τόνισε ότι ο μουσικός έχει ανάμεικτα αισθήματα σχετικά με το τελικό αποτέλεσμα.
«Δεν γνωρίζω πως θα μπορούσε να παρακολουθήσει αυτήν την ταινία με τον τρόπο που ο οποιοσδήποτε από εμάς θα μπορούσε να την δει».

Το Φεστιβάλ Βενετίας θα διαρκέσει έως την 10η Σεπτεμβρίου.

entertainment.in.gr

Sports in

Μπάγερν Μονάχου – Άρσεναλ 1-0: Ο Κίμιχ έστειλε τους Βαυαρούς στα ημιτελικά

Η γκολάρα του Κίμιχ ήταν αρκετή για την Μπάγερν που νίκησε με 1-0 την Άρσεναλ και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024