Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o

Μπερλουσκόνι «διά χειρός» Σορεντίνο στη μεγάλη οθόνη

Πριν ακόμη σβήσουν τα φώτα της δημοσιότητας που έλουσαν στο 73ο Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Βενετίας τη νέα του σειρά, «The Young Pope», ο Πάολο Σορεντίνο ανακοινώνει ότι θα σκηνοθετήσει μια δραματική ταινία για τον πρώην πρωθυπουργού της Ιταλίας, Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

Επιμέλεια: Τζένη Παπαγεωργίου

Πριν ακόμη σβήσουν τα φώτα της δημοσιότητας που έλουσαν στο 73ο Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Βενετίας τη νέα του σειρά, «The Young Pope», με τον Τζουντ Λο στον πρωταγωνιστικό ρόλο, η οποία έκανε παγκόσμια πρώτη στη φετινή διοργάνωση και θεωρείται από τις πιο δυνατές της φετινής σεζόν για το HBO, ο Πάολο Σορεντίνο ανακοινώνει ότι θα σκηνοθετήσει μια δραματική ταινία για τον στενό κύκλο του πρώην πρωθυπουργού της Ιταλίας, Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

Έχοντας κερδίσει ήδη ένα Όσκαρ για την «Τέλεια Ομορφιά» του, και έχοντας σκηνοθετήσει για την Τηλεόραση τον πιο γοητευτικό –και ίσως προκλητικό λόγω έντονου συντηρητισμού – Πάπα των τελευταίων χρόνων, τον Τζουντ Λο, συνεχίζει την ανοδική του πορεία με την ταινία που μέχρι στιγμής φέρει τον τίτλο «Loro», σύμφωνα με δημοσίευμα του περιοδικού Variety.

Ο τίτλος είναι ένα ευφυές λογοπαίγνιο καθώς παραπέμπει ακουστικά στη λέξη l’oro που είναι ο χρυσός στα ιταλικά – γεγονός που παραπέμπει στα οικονομικά σκάνδαλα και τον πλούτο που αφορούν στον Μπερλουσκόνι – ενώ η λέξη ως έχει, σημαίνει «Εκείνοι» (αναφερόμενος προφανώς στον Καβαλιέρε και το περιβάλλον του).

Ο Σορεντίνο είναι ένας ιδιαίτερος σκηνοθέτης που αρέσκεται με το σινεμά του να μιλά -υπαινικτικά πολλές φορές- τη σκληρή γλώσσα της αλήθειας. Στις ταινίες του συνηθίζει να παρακολουθεί ισχυρούς άνδρες, στο μεγαλείο και στην πτώση τους, στη μοναξιά της εξουσίας, στη διαχείρισή της και στην κατάχρησή της.

Το ενδιαφέρον του για την πολιτική ζωή στην Ιταλία, εκφράστηκε έντονα με την ταινία «Il Divo», που αφορούσε στον πολλάκις πρωθυπουργό της χώρας μεταπολεμικά, Τζούλιο Αντρεότι. Επομένως ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι πρέπει να είναι για εκείνον ένας εξαιρετικά δελεαστικός χαρακτήρας!

Μια και ο Καβαλιέρε δείχνει να αποσύρεται σιγά-σιγά από την πολιτική αρένα, μετά από τέσσερις περιόδους πρωθυπουργίας, μέσα σε 20 χρόνια, και αφού υπεβλήθη σε εγχείρηση ανοιχτής καρδιάς τον Ιούλιο και πούλησε την ποδοσφαιρική του ομάδα τον Αύγουστο, ο Σορεντίνο θεώρησε ότι είναι η κατάλληλη στιγμή να ασχοληθεί με την προσωπικότητα που απασχόλησε τόσο τα ΜΜΕ παγκοσμίως και την ιταλική κοινωνία πολύ περισσότερο.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το σενάριο γράφεται αυτήν τη στιγμή και η ταινία αναμένεται να γυριστεί μέσα στο καλοκαίρι του 2017. Η Indigo Films που έχει αναλάβει και τις προηγούμενες ταινίες του σκηνοθέτης στηρίζοντας σταθερά τις επιλογές του, αναμένεται να είναι πίσω και από το νέο του σκηνοθετικό εγχείρημα.

entertainment.in.gr

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024