Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
ΒΜW M5 2018: Altius Citius Fortius

ΒΜW M5 2018: Altius Citius Fortius

Η νέα 5άρα στην ισχυρότερη εκδοχή της δίνει μια ακόμα ευκαιρία παρατήρησής της με φόντο τα αφιλόξενα τοπία της ερήμου Mojave.

Η ισχυρότερη έκφανση της νέας γενιάς της Σειράς 5 η οποία –στην πολιτική της έκδοση- έχει δρομολογηθεί να αποκαλυφθεί στο επόμενο διάστημα, δοκιμάζει το βήμα της με φόντο το αφιλόξενο τοπίο της ερήμου Mojave, παραδίδοντας ένα ακόμα κομμάτι του παζλ που θα συνθέσει την πληθωρική προσωπικότητα της νέας τετράθυρης 5άρας.

Όπως και οι «απλές» εκδόσεις της νέας γενιάς του μοντέλου, έτσι και η κορυφαία με την υπογραφή του M Division θα έχουν ως αφετηρία μια νέα και ελαφρύτερη αρχιτεκτονική η οποία αναμένεται να περιορίσει το συνολικό βάρος κατά 100 κιλά.

Εκτός από τα οφέλη αποδοτικότητας που θα επιφέρει, η μείωση του βάρους αναμένεται να έχει θετική επίδραση και σε επίπεδο οδικών χαρακτηριστικών, ο δυναμισμός των οποίων αποτελεί και το ζητούμενο στην περίπτωση της M5.

Οι δοκιμές του πανίσχυρου sedan προσφέρουν και μια ευκαιρία παρατήρησης του εξελικτικού σχεδιαστικού κώδικα που θα ακολουθήσει η νέα Σειρά 5 και o οποίος στην περίπτωση της Μ5 ενισχύεται, ως συνήθως, από πιο ανάγλυφα σχεδιαστικά χαρακτηριστικά και μεγαλύτερες εισαγωγές αέρα χαρίζοντας στην κορυφαία έκδοση μια πιο επιθετική εμφάνιση σε σχέση με τις υπόλοιπες εκδόσεις.

Το παρών στην προκειμένη περίπτωση του δοκιμαστικού πρωτότυπου φαίνεται να δίνουν και τα «τελικά» φωτιστικά σώματα LED της έκδοσης παραγωγής, ενώ την εικόνα συμπληρώνουν οι ακροβολισμένες διπλές απολήξεις της εξάτμισης και το ενισχυμένο σύστημα πέδησης που κρύβεται πίσω από τους τροχούς, αποτελώντας αδιάψευστα σημάδια της ταυτότητας της έκδοσης.

Στην καρδιά της αναμένεται να βρεθεί μια σημαντικά βελτιωμένη εκδοχή του bitubro V8 κινητήρα των 4,4 λίτρων σε μια ισχυρότερη εκδοχή η οποία αναμένεται να αγγίξει τους 620 ίππους.

Το σύνολο θα συμπληρώσει η παρουσία ενός αποκλειστικά αυτόματου κιβωτίου οκτώ σχέσεων αλλά και η δυνατότητα επιλογής ενός συστήματος τετρακίνησης που θα αναλάβει να κάνει ευκολότερα διαχειρίσιμη τη γενναιόδωρη ισχύ.

Όπως και να έχει με τις δυνατότητες που σκοπεύουν να προσφέρουν οι Βαυαροί στους ιδιοκτήτες της νέας Μ5 η οποία αναμένεται περί τα τέλη του 2017, το σίγουρο είναι ότι οι νέες της προδιαγραφές θα την κάνουν ακόμα πιο συναρπαστική και ταχύτερη από την M5 Competition Sprint η οποία επιταχύνει από 0-100 χλμ./ώρα σε 3,9 δευτερόλεπτα.

AUTOMEDIA

Only in

Βαρύ πλήγμα για τους Δημοκρατικούς - Χάνουν τη στήριξη ενός από τα μεγαλύτερα εργατικά συνδικάτα

Δύο ημέρες μετά την συνάντηση του συνδικάτου με την Κάμαλα Χάρις, το συνδικάτο επέλεξε να μην υποστηρίξει κανένα στις εκλογές στις ΗΠΑ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024