Υπέρ της αυστηρής εφαρμογής του αντικαπνιστικού νόμου οι γιατροί
Την άποψη του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, περί αυστηρής εφαρμογής του αντικαπνιστικού νόμου επανέλαβε ο πρόεδρος του, Μιχάλης Βλασταράκος, κατά την συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, που ασχολήθηκε με το νομοσχέδιο για την προσαρμογή της ελληνικής νομοθεσίας προς την Ευρωπαϊκή Οδηγία σε ότι αφορά τα προϊόντα καπνού, σήμερα, Πέμπτη.
Την άποψη του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, περί αυστηρής εφαρμογής του αντικαπνιστικού νόμου επανέλαβε ο πρόεδρος του, Μιχάλης Βλασταράκος, κατά την συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, που ασχολήθηκε με το νομοσχέδιο για την προσαρμογή της ελληνικής νομοθεσίας προς την Ευρωπαϊκή Οδηγία σε ότι αφορά τα προϊόντα καπνού, σήμερα, Πέμπτη.
Ο κ. Βλασταράκος υποστήριξε τη θέση του ΠΙΣ σχετικά με την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου, ότι δηλαδή η απαγόρευση του καπνίσματος στους δημόσιους χώρους πρέπει να εφαρμόζεται με αυστηρότητα.
«Το κάπνισμα βλάπτει την υγεία όχι μόνο του καπνιστή αλλά και του μη καπνιστή που εκτίθεται στον καπνό, ενώ σχετίζεται με σειρά παθήσεων (αναπνευστικό, καρδιαγγειακό κ.λπ.) ιδιαίτερα επιβλαβών για κάθε άνθρωπο και κοστοβόρων για το Σύστημα Υγείας, το οποίο πληρώνει ο Έλληνας φορολογούμενος» τόνισε ο πρόεδρος του ΠΙΣ.
Επίσης, υπογράμμισε την ανάγκη επικαιροποίησης του πρωτοκόλλου του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για την πάταξη του παραεμπορίου καπνικών προϊόντων.
«Οι λεκτικές επισημάνσεις των βλαβερών επιδράσεων που πρέπει να συνοδεύουν τα καπνικά προϊόντα για τη βλάβη που προκαλούν στην υγεία, είναι σημαντικές» είπε.
Σύμφωνα με έρευνες, το 76% των Ελλήνων αισθάνεται θυμό για το γεγονός ότι η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης που δεν εφαρμόζει τον νόμο για τη προστασία από το παθητικό κάπνισμα. Επίσης, το 78% των Ελλήνων πιστεύει ότι η μη εφαρμογή του νόμου προστασίας από το παθητικό κάπνισμα, αποτελεί σημείο πολιτιστικής υποβάθμισης της χώρας μας.
Μαίρη Μπιμπή
health.in.gr
- Πακιστάν: Αυξήθηκε σε 21 ο αριθμός των νεκρών από την πυρκαγιά στο εμπορικό κέντρο
- Γάζα: Ο Τραμπ έχει προτείνει σε Πούτιν, Ουκρανούς και… Νετανιάχου να συμμετάσχουν στο «Συμβούλιο Ειρήνης»
- Γιόβιτς μετά τα 4 γκολ στον Παναθηναϊκό: «Ιδιαίτερα περήφανος – Η ΑΕΚ έχει ποιότητα»
- Καλπάζει ο πληθωρισμός: Στο 2,9% στην Ελλάδα τον Δεκέμβριο – Στο 1,9% στην ευρωζώνη
- Αιγάλεω: Άγρια επίθεση σε οδηγό ταξί – «Ένιωσα να τρέχει αίμα από το πηγούνι και την κοιλιά»
- Wikipedia, ετών 25: Μπορεί να επιβιώσει η μεγαλύτερη εγκυκλοπαίδεια του διαδικτύου στην εποχή του AI;
