Το καλοκαίρι φεύγει, οι δανειστές έρχονται
Με το τέλος του καλοκαιριού αρχίζουν και τα νέα βάσανα της ελληνικής οικονομίας, αφού οι εκπρόσωποι των δανειστών «ακονίζουν τα μαχαίρια» τους επιστρέφοντας στην Αθήνα. Με αγωνία αναμένει η κυβέρνηση την ανάλυση του ΔΝΤ για τη βιωσιμότητα του χρέους, που αναμένεται να ολοκληρωθεί ώς το τέλος του χρόνου.
Με το τέλος του καλοκαιριού αρχίζουν και τα νέα βάσανα της ελληνικής οικονομίας, αφού οι εκπρόσωποι των δανειστών «ακονίζουν τα μαχαίρια» τους επιστρέφοντας στην Αθήνα.
Η επικεφαλής της αποστολής του ΔΝΤ, Ντέλια Βελσκουλέσκου, θα βρίσκεται στην Αθήνα στις 12 Σεπτεμβρίου με ομάδα συνεργατών της για τα προαπαιτούμενα της δανειακής δόσης των 2,8 δισ. ευρώ.
Στη συνέχεια, και συγκεκριμένα στις 19 του μήνα, αναμένεται να πραγματοποιηθεί η επισκόπηση για το άρθρο 4 του καταστατικού, που θα διαρκέσει μία ολόκληρη εβδομάδα.
Στην βάση αυτής της επισκόπησης θα ξεκινήσει η νέα ανάλυση βιωσιμότητας του χρέους από το ΔΝΤ, που αναμένεται με αγωνία από την ελληνική κυβέρνηση. Πηγή εκτός του ΔΝΤ εκτίμησε ότι η ανάλυση αυτή θα ολοκληρωθεί έως τέλος χρόνου.
Η ίδια πηγή εκτίμησε ότι η δεύτερη αξιολόγηση του προγράμματος, που είναι προγραμματισμένη να αρχίσει στα μέσα Οκτωβρίου, θα καθυστερήσει, αφού έγινε γνωστό στους δανειστές ότι από τα 15 προαπαιτούμενα έχει υλοποιηθεί μόνο το ένα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- «Αυτή είναι η… χρυσή πρόταση της Χάποελ για τον Χέιζ-Ντέιβις» (pic)
- Gen Z: Από τα ακριβά ενοίκια στους χαμηλούς μισθούς – Οι 7 λόγοι που την κρατούν πίσω
- Παναγόπουλος: «Με λοιδορούν… Θα μιλήσω δημοσίως τις προσεχείς ημέρες»
- ΠΑΓΝΗ: Γιατί μειώνει στο 50% τις αιμοδοσίες
- Super Bowl LX: Λάνθιμος, εταιρικοί πόλεμοι, AI και το σκάνδαλο Έπσταϊν στο πιο ακριβό prime time
- «Φραπές»: Ποινική δίωξη για απείθεια στην Εξεταστική – Στις 30 Μαρτίου θα κάτσει στο εδώλιο


