Και με μαντήλα πλέον οι γυναίκες αστυνομικοί στην Τουρκία
Μέρος της αστυνομικής στολής αποτελεί πλέον η ισλαμική μαντήλα για όσες γυναίκες αστυνομικούς το επιθυμούν στην Τουρκία.
Μέρος της αστυνομικής στολής αποτελεί πλέον η ισλαμική μαντήλα για όσες γυναίκες αστυνομικούς το επιθυμούν στην Τουρκία.
Ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, είχε εξαγγείλει από το 2013 την άρση των περιορισμών στην ισλαμική μαντήλα για τις υπαλλήλους των δημοσίων υπηρεσιών. Η σχετική απόφαση είχε εφαρμοστεί στις υπόλοιπες υπηρεσίες πλην της αστυνομίας μέχρι σήμερα.
Το πρακτορείο Anadolu μετέδωσε ότι η σχετική τροποποίηση ενσωματώθηκε στον κανονισμό που ρυθμίζει τις προδιαγραφές των στολών στην αστυνομία και προβλέπει ότι, εκτός από το αστυνομικό πηλήκιο, μπερέ, τζόκει ή σκούφο, οι γυναίκες θα μπορούν να φορούν μονόχρωμη μαντήλα στο χρώμα της στολής και χωρίς σχέδια και με τρόπο που να μην καλύπτει το πρόσωπο.
Αναλυτές εκτιμούν ότι πρόκειται για ένα ακόμη βήμα που απομακρύνει την τουρκικό κράτος από τις κοσμικές του αρχές και ένδειξη της αυξανόμενης επιρροής της θρησκείας στην Τουρκία.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Κίνα: Κυρώσεις σε αμερικάνικες εταιρείες άμυνας λόγω πωλήσεων όπλων στην Ταϊβάν
- Κυβέρνηση που φάσκει και αντιφάσκει στο σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ
- Όταν οι Judas Priest κατηγορήθηκαν ότι ώθησαν δύο θαυμαστές τους να αυτοκτονήσουν
- «Ζύγιζε μόλις 9 κιλά» – Νέα στοιχεία για τον τραγικό θάνατο του 3χρονου στην Αλεξανδρούπολη
- O Τζόλης νίκησε τον Καρέτσα (5-3) και έγινε 4ος σε ασίστ στον κόσμο το 2025!
- Καλάβρυτα: Αμαξοστοιχία σταμάτησε για να βοηθήσει ορειβάτες – Με καρδιακά προβλήματα ο ένας


