Επικοινωνία Μπάιντεν με Αναστασιάδη και Ακιντζί για το Κυπριακό
Eπικοινωνία με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη είχε ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, ο οποίος βρέθηκε στην Άγκυρα. Ο αντιπρόεδρος, ενημέρωσε τον κ. Αναστασιάδη για τις επαφές που είχε με την τουρκική κυβέρνηση και τα όσα ειπώθηκαν για το Κυπριακό.
Eπικοινωνία με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη είχε ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, ο οποίος βρέθηκε στην Άγκυρα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αμερικανός αντιπρόεδρος, ενημέρωσε τον κ. Αναστασιάδη για τις επαφές που είχε με την τουρκική κυβέρνηση και τα όσα ειπώθηκαν για το Κυπριακό.
Όπως μετέδωσε το ΡΙΚ, ο Τζο Μπάιντεν διαβίβασε στον Νίκο Αναστασιάδη την θέση ότι η Τουρκία αντιλαμβάνεται την ανάγκη λύσης του Κυπριακού και ότι στηρίζει τη διαπραγματευτική διαδικασία.
Ο Πρόεδρος είχε δηλώσει ότι ζήτησε από τον Αμερικανό αντιπρόεδρο να διαβιβάσει τις απόψεις της Ελληνοκυπριακής πλευράς για τα προαπαιτούμενα για μια συμφωνία λύσης στο Κυπριακό.
Ο αντιπρόεδρος επικοινώνησε επίσης και με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Πανσερραϊκός – ΑΕΚ 0-4: Πέρασε από τις Σέρρες η Ένωση
- Ελένη Καστάνη: «Ακόμα λειτουργώ σαν να έχω τα παλιά μου κιλά. Φοράω ρούχα Large και μου πέφτουν»
- Γκενκ – Άντερλεχτ 2-0: Ο Καρέτσας «ξεκλείδωσε» τη μεγάλη νίκη
- Κίνημα Δημοκρατίας: Προχωρούν τα «βαφτίσια» – «Πέρασε» η πρόταση Κασσελάκη
- Ιαπωνία: Ο πρόεδρος της Ταϊβάν συνεχάρη την Σανάε Τακαΐτσι για την εκλογική νίκη της
- Σκάνδαλο Έπσταϊν: Παραιτήθηκε στενός συνεργάτης του Στάρμερ, ως υπεύθυνος για τον διορισμό του Μάντελσον