Επικοινωνία Μπάιντεν με Αναστασιάδη και Ακιντζί για το Κυπριακό
Eπικοινωνία με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη είχε ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, ο οποίος βρέθηκε στην Άγκυρα. Ο αντιπρόεδρος, ενημέρωσε τον κ. Αναστασιάδη για τις επαφές που είχε με την τουρκική κυβέρνηση και τα όσα ειπώθηκαν για το Κυπριακό.
Eπικοινωνία με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη είχε ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, ο οποίος βρέθηκε στην Άγκυρα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αμερικανός αντιπρόεδρος, ενημέρωσε τον κ. Αναστασιάδη για τις επαφές που είχε με την τουρκική κυβέρνηση και τα όσα ειπώθηκαν για το Κυπριακό.
Όπως μετέδωσε το ΡΙΚ, ο Τζο Μπάιντεν διαβίβασε στον Νίκο Αναστασιάδη την θέση ότι η Τουρκία αντιλαμβάνεται την ανάγκη λύσης του Κυπριακού και ότι στηρίζει τη διαπραγματευτική διαδικασία.
Ο Πρόεδρος είχε δηλώσει ότι ζήτησε από τον Αμερικανό αντιπρόεδρο να διαβιβάσει τις απόψεις της Ελληνοκυπριακής πλευράς για τα προαπαιτούμενα για μια συμφωνία λύσης στο Κυπριακό.
Ο αντιπρόεδρος επικοινώνησε επίσης και με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Libertadores και Μέσι στο ίδιο όνειρο της Ίντερ Μαϊάμι για το 2026
- Σιδηροδρομικό δυστύχημα στην Ισπανία: Σοκαριστικά βίντεο από την τραγωδία με τους 24 νεκρούς – «Σαν σεισμός να χτύπησε το τρένο»
- Μέχρι να σβήσουν τ’ άστρα: Οικογενειακά μυστικά, κρυμμένα συναισθήματα και παλιές πληγές
- Ισοκράτης: Η παιδεία ως δύναμη του λόγου (Μέρος Η’)
- Mercosur: Ποιοι χάνουν, ποιοι κερδίζουν με τη συμφωνία
- Αρκάς: Περί βλακείας

