Τριμερής την Πέμπτη για τα δεδουλευμένα των εργαζομένων στον ΟΑΣΘ
Σε σύσκεψη κάλεσε το υπουργείο Εργασίας τους εργαζομένους και τη διοίκηση του ΟΑΣΘ, την Πέμπτη 25 Αυγούστου, στο γραφείο του γενικού γραμματέα του υπουργείου Ανδρέα Νεφελούδη. Οι 2.300 εργαζόμενοι διεκδικούν δεδουλευμένα ύψους 6,3 εκατ. ευρώ, ωστόσο το υπουργείο Μεταφορών, δια στόματος του κ. Σπίρτζη, επιμένει ότι δεν υπάρχει καμία ληξιπρόθεσμη οφειλή στον Οργανισμό.
Σε σύσκεψη κάλεσε το υπουργείο Εργασίας τους εργαζομένους και τη διοίκηση του ΟΑΣΘ, την Πέμπτη 25 Αυγούστου, στο γραφείο του γενικού γραμματέα του υπουργείου Ανδρέα Νεφελούδη.
Στόχος της σύσκεψης είναι να δοθεί ένα σαφές πρόγραμμα από τη διοίκηση του ΟΑΣΘ για την πληρωμή των δεδουλευμένων των εργαζομένων.
Στη σύσκεψη θα πάρει μέρος και η γενική γραμματέας του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Θεοπίστη Πέρκα.
- Ο πόλεμος του ΟΑΣΘ: Χωρίς λεωφορεία επ’ αόριστον η Θεσσαλονίκη
- Να κηρυχθεί καταχρηστική η κινητοποίηση των εργαζομένων ζητεί ο ΟΑΣΘ
Οι 2.300 εργαζόμενοι διεκδικούν δεδουλευμένα ύψους 6,3 εκατ. ευρώ, ωστόσο το υπουργείο Μεταφορών, δια στόματος του κ. Σπίρτζη, επιμένει ότι δεν υπάρχει καμία ληξιπρόθεσμη οφειλή στον Οργανισμό.
Ο κ. Σπίρτζης, μάλιστα, κατηγορεί τη διοίκηση ότι ψεύδεται, ισχυριζόμενος ότι έχουν καταβληθεί στο ακέραιο όλες οι προβλεπόμενες αντισταθμιστικές καταβολές έως και τον Αύγουστο του 2016.
Εν τω μεταξύ, σήμερα, Δευτέρα, η διοίκηση του ΟΑΣΘ κατέθεσε αγωγή προκειμένου να κηρυχθεί καταχρηστική -όχι όμως και παράνομη- η επ’ αόριστον επίσχεση των εργαζομένων, αφού -όπως λέει- αναγνωρίζει τα δίκια των εργαζομένων.
Από την πλευρά τους, οι εργαζόμενοι δηλώνουν ότι ετοιμάζουν την απάντησή τους στην αγωγή που κατέθεσε η διοίκηση.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Η Ιαπωνία καλεί τον πρεσβευτή της Κίνας για έντονες διαμαρτυρίες
- Νιγηρία: Εκατό απαχθέντες μαθητές απελευθερώθηκαν, περίπου 165 αγνοούνται
- Κολομβία: Πτώματα που βρέθηκαν στη θάλασσα «ίσως» ανήκαν σε θύματα πλήγματος των ΗΠΑ [βίντεο]
- Ουκρανία: Oι ειρηνευτικές συνομιλίες με τις ΗΠΑ είναι εποικοδομητικές, αλλά όχι εύκολες, λέει o Ζελένσκι [Βίντεο]
- Έκρηξη σε παγιδευμένο αυτοκίνητο έξω από αστυνομικό τμήμα στο Μεξικό [βίντεο]
- Ο Γερμανός ΥΠΕΞ στην Κίνα για «σκληρές» εμπορικές και πολιτικές διαπραγματεύσεις