Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Χαριτωμένα κατοικίδια της μεγάλης οθόνης

Χαριτωμένα κατοικίδια της μεγάλης οθόνης

Στο «Μπάτε Σκύλοι Αλέστε», την νέα animation ταινία που βγαίνει στις κινηματογραφικές αίθουσες στις 18 Αυγούστου, μία σειρά από χαριτωμένους σκύλους θα φέρουν τα πάνω - κάτω στην πόλη της Νέας Υόρκης. Με αφορμή την έξοδο της ταινίας στις αίθουσες, το in.gr επέλεξε μερικά διάσημα κινηματογραφικά κατοικίδια.

Αγγελική Στελλάκη

Στο «Μπάτε Σκύλοι Αλέστε», την νέα animation ταινία που βγαίνει στις κινηματογραφικές αίθουσες στις 18 Αυγούστου, μία σειρά από χαριτωμένους σκύλους θα φέρουν τα πάνω – κάτω στην πόλη της Νέας Υόρκης.

Όπως αποκαλύπτει ο ξένος τίτλος της ταινίας (The Secret Life of Pets), στόχος της ταινίας είναι να φανερώσει στον θεατή την «κρυφή ζωή των κατοικίδιων».

Το σινεμά αγάπησε τα ζώα από τις απαρχές του και τα έφερε σε στενή επαφή με τους ανθρώπους, με ξεκαρδιστικά ή συγκινητικά αποτελέσματα.

Ένας από τους πρώτους σταρ-σκύλους ήταν ο Ρόβερ, ο πρωταγωνιστής του Rescued by Rover (1905) και του The Dog Outwits the Kidnapper (1905).

Μερικά χρόνια νωρίτερα, το 1894, ο Τόμας Έντισον είχε σκηνοθετήσει δύο γάτες να… παίζουν μποξ.

Με αφορμή την έξοδο του «Μπάτε Σκύλοι Αλέστε» στις αίθουσες, το in.gr επέλεξε μερικά διάσημα κινηματογραφικά κατοικίδια. Κάποια έχουν κλέψει την παράσταση από τα αφεντικά τους, άλλα είναι παράξενα, ενώ μερικά ερμηνεύονται από «βετεράνους» του σινεμά.

Τότο – Ο Μάγος του Οζ (1939)

Η Ντόροθι λατρεύει τον αγαπημένο της σκύλο, τον Τότο, ο οποίος την ακολουθεί μέχρι τη μαγική χώρα του Οζ. Μαζί θα ζήσουν αρκετές περιπέτειες και στο τέλος θα θελήσουν να επιστρέψουν στο αγαπημένο τους σπίτι, στο Κάνσας. Τον Τότο ερμήνευε η Τέρι ένα θηλυκό κερν τεριέ, το οποίο είχε εκπαιδεύσει ο ιδιοκτήτης του, Καρλ Σπιτζ.

Μπετόβεν – Beethoven (1992)

Ποιος αγάπησε τους σκύλους και όταν είδε τον Μπετόβεν δεν θέλησε να έχει έναν Αγίου Βερνάρδου; Ο καημένος Μπετόβεν προκαλεί μπόλικους μπελάδες στο αφεντικό του -τους περισσότερους άθελά του-, κατάφερε να κάνει την εμφάνισή του σε σίκουελ και το όνομά του «βάφτισε» πολλούς Αγίους Βερνάρδους ανά τον κόσμο. Ο φιλικός «γίγαντας» ονομαζόταν και στην πραγματικότητα Μπετόβεν. Εκπαιδεύτριά του ήταν η Έλινορ Κίτον (σύζυγος του Μπάστερ Κίτον).

Μπέιμπ – Babe, το ζωηρό γουρουνάκι (1995)

Ο Μπέιμπ είναι ένα ορφανό γουρουνάκι που ο αγρότης που το φροντίζει το αγαπά πολύ. Το ίδιο δεν γνωρίζει τη θέση του στον κόσμο, αλλά γρήγορα συνειδητοποιεί ότι θα ήθελε να είναι… τσοπανόσκυλο. Στην ταινία του Τζορτζ Μίλερ φυσικά τα καταφέρνει. Για το γουρουνάκι της ταινίας χρησιμοποιήθηκαν τόσο κούκλες, όσο και πραγματικά γουρουνάκια.

Η Γάτα του Breakfast at Tiffany’s (1961)

Η γάτα που φροντίζει η Χόλι Γκολάιτλι δεν έχει όνομα. Η Όντρεϊ Χέμπορν την αποκαλεί απλά «γάτα». Το πραγματικό όνομά της είναι Όραντζι και μάλιστα είχε σημαντική καριέρα στο σινεμά. Εκτός από το «Πρόγευμα στου Τίφανις» είχε κεντρικό ρόλο στην υπέροχη ταινία «The Incredible Shrinking Man» όπου κυνηγούσε τον ήρωα που είχε συρρικνωθεί.

Μπάτερκαπ (Αγώνες Πείνας, 2012-2015)

Ο γάτος της Πριμρόουζ Έβερντιν (της αδελφής της Κάτνις Έβερντιν) ερμηνεύτηκε στην τετραλογία των «Αγώνων Πείνας» από δύο γάτες-ηθοποιούς. Στην πρώτη ταινία ο Μπάτερκαπ (τον οποίο η Κάτνις αντιπαθεί) είναι ασπρόμαυρος, αλλά από τη δεύτερη ταινία και μετά αποκτά το χρώμα που είχε στα βιβλία (πορτοκαλί).

Φρανκενγουίνι – Frankenweenie (2012)

Ένα… διαφορετικό κατοικίδιο βλέπει κανείς στην ταινία Frankenweenie. Ο νεαρός Βίκτορ λατρεύει τόσο πολύ τον σκύλο του Σπάρκι, ώστε όταν αυτός πεθαίνει αποφασίζει να τον φέρει και πάλι στη ζωή, χρησιμοποιώντας μάλλον ύποπτες μεθόδους. Όλα αυτά στο stop-motion animation του Τιμ Μπάρτον που εμπνέεται από -πού αλλού;- τον μύθο του Φρανκενστάιν.

Τίγρης – Hangover (2009)

Μία παρέα φίλων πηγαίνει στο Λας Βέγκας πριν τον γάμο του ενός, όπου ζει μία επική βραδιά, στην οποία πρωταγωνιστεί μεταξύ άλλων και μία… τίγρης. Η τίγρης εμφανίζεται στην ταινία ως «κατοικίδιο» του Μάικ Τάισον, αλλά ο γνωστός μποξέρ είχε και στην πραγματικότητα τρεις τίγρεις ως κατοικίδια: τα ονόματά τους; Κένια, Στορμ, Μπόρις.

Ο σκύλος στο The Artist (2011)

Το Τζακ Ράσελ που έκλεψε καρδιές στην βωβή ταινία «The Artist» -φτάνοντας στο σημείο να σώσει και το κινηματογραφικό αφεντικό τουονομαζόταν στην πραγματικότητα Άγκι. Πέθανε στα 13 του, αλλά είχε καταφέρει να εμπνεύσει μια καμπάνια που ζητούσε να μπορούν να είναι και τα ζώα υποψήφια για Όσκαρ.

Χάτσικο: Η ιστορία ενός σκύλου (2009)

Σύμβολο της αγάπης και της αφοσίωσης ενός σκύλου για το αφεντικό του, ο Χάτσικο ήταν ένας πραγματικός σκύλος που ζούσε στην Ιαπωνία. Όταν πέθανε το αφεντικό του, ο Χάτσικο πήγαινε επί χρόνια στο ίδιο σημείο και τον περίμενε. Η ιστορία του έγινε και ταινία με πρωταγωνιστή τον Ρίτσαρντ Γκιρ. Στην ταινία τον σκύλο ερμηνεύουν τρεις διαφορετικοί σκύλοι: ο Τσίκο, η Λάιλα και ο Φόρεστ. Η ταινία ήταν ριμέικ μιας ιαπωνικής ταινίας του 1987.

Χέντγουικ – Χάρι Πότερ (2001 – 2010)

Στη σειρά ταινιών Χάρι Πότερ, ο μικρός μαθητευόμενος μάγος έχει για κατοικίδιο μια υπέροχη λευκή κουκουβάγια (που εκτός των άλλων μεταφέρει και την αλληλογραφία του Χάρι στους φίλους του). Η Χέντγουικ, η οποία θυσιάζεται ηρωικά για να σώσει τον αγαπημένο της φίλο, ερμηνεύεται στην ταινία από τον Γκίζμο (με αντικαταστάτες τους Ουκ και Σπράουτ).

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Γιατί δεν παίζουν στην Αγγλία ο Μασούρας και ο Ντόη

Ο Ολυμπιακός θα κοντραριστεί με την Άστον Βίλα στις 2 Μαϊου χωρίς τους δύο ποδοσφαιριστές του.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024