Τουρκικά F-16 σηκώθηκαν για «αγνοούμενα σκάφη» στο Αιγαίο
Τουρκικά μαχητικά F-16 φέρονται να απογειώθηκαν για να ελέγξουν πληροφορίες ότι τουρκικά ταχύπλοα πέρασαν σε ελληνικά χωρικά ύδατα στο Αιγαίο, μεταδίδουν μέσα ενημέρωσης στην Τουρκία και το πρακτορείο Reuters επικαλούμενο τουρκικές στρατιωτικές πηγές.
Τουρκικά μαχητικά F-16 φέρονται να απογειώθηκαν για να ελέγξουν πληροφορίες ότι τουρκικά ταχύπλοα πέρασαν σε ελληνικά χωρικά ύδατα στο Αιγαίο, μεταδίδουν μέσα ενημέρωσης στην Τουρκία και το πρακτορείο Reuters επικαλούμενο τουρκικές στρατιωτικές πηγές.
Σύμφωνα με τουρκικά μέσα ενημέρωσης, οι ελληνικές αρχές μοιράστηκαν την πληροφορία με τις τουρκικές ότι δύο ταχύπλοα κατευθύνονταν προς τα ελληνικά χωρικά ύδατα. Τότε απογειώθηκαν τα τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη για να κάνουν έρευνες για τυχόν φυγάδες πραξικοπηματίες.
Όπως μετέδωσε το πρακτορείο Reuters τα σκάφη αυτά βρίσκονταν στα ελληνικά χωρικά ύδατα.
Πηγές του υπουργείου Εθνικής Αμυνας τόνιζαν ότι δεν υπάρχει καμιά τουρκική διείσδυση στον ελληνικό εναέριο χώρο. Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι από ελληνικής πλευράς υπάρχει μια φυσιολογική κινητοποίηση, λόγω των γενικότερων εξελίξεων, στο πλαίσιο της επιτήρησης των θαλάσσιων συνόρων μας.
Το τουρκικό υπουργείο Εσωτερικών (στην Τουρκία η ακτοφυλακή υπάγεται σε αυτό) ανακοίνωσε ότι «όλα τα σκάφη της τουρκικής ακτοφυλακής συνεχίζουν να εκτελούν τα καθήκοντά τους και είναι αναληθείς οι ισχυρισμοί περί φυγάδευσής τους», αναφέρουν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης.
{{{ map }}}Νωρίτερα υπήρξαν πληροφορίες ότι τουρκικά φουσκωτά σκάφη, με ανεπιβεβαίωτο αριθμό επιβατών, προσέγγιζαν τα ελληνικά χωρικά ύδατα ανοιχτά της Σύμης, προκαλώντας ανησυχίες ότι ενδεχομένως να πρόκειται για Τούρκους που επιχειρούν να περάσουν στην Ελλάδα.
Πηγές στην Αθήνα δεν επιβεβαιώναν αυτές τις πληροφορίες.
Αλλά και τουρκική εφημερίδα Milliyet ανέφερε ότι οι τουρκικές αρχές πραγματοποιούν εκτεταμένες έρευνες στα τουρκικά παράλια στο Αιγαίο, απέναντι από τη Σύμη, για το ενδεχόμενο να καταφύγουν στο νησί οι καταδρομείς που το βράδυ της Παρασκευής επιχείρησαν στο ξενοδοχείο όπου υποτίθετο ότι διέμενε ο Ταγίπ Ερντογάν.
Σε κάθε περίπτωση, αυξημένη από ελληνική πλευράς, είναι η επιτήρηση σε όλη τη γραμμή της Δωδεκανήσου.
Οι ελληνικές δυνάμεις ελέγχουν κάθε τι που εισέρχεται στον ελληνικό χώρο, χωρίς ωστόσο να εντοπίσουν κάτι ύποπτο. Παράλληλα εντολή για επιφυλακή εξέδωσε και το αρχηγείο της Αστυνομίας.
Την ίδια ώρα κατευθύνθηκαν στην περιοχή για έλεγχο πλωτά μέσα του Πολεμικού Ναυτικού και του Λιμενικού, ενώ περιπολίες πραγματοποιούσε ένα Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας που απογειώθηκε από τη Ρόδο.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- LIVE: Γουέστ Χαμ – Μάντσεστερ Σίτι
- Πώς ο Τραμπ επένδυσε εκατομμύρια στη μέση μιας διαμάχης δισεκατομμυρίων
- Πανσερραϊκός – Άρης 0-0: «Χ»αμένοι και οι δύο…
- To αθυρόστομο, γεμάτο μένος αντίο του Labrinth στο «Euphoria»
- ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ αποχαιρετούν τον ένθερμο ευρωπαϊστή και δημοκράτη Γιούργκεν Χάμπερμας
- Συγκλονισμένη η οικογένεια του βόλεϊ για τον θάνατο του Ασημάκη Διονυσόπουλου
- Η «ντρίπλα» του Ράτκλιφ για το μέλλον του Κάρικ στον πάγκο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
- «Σαρώνουν» οι τηλεφωνικές απάτες και τα ψεύτικα SMS – Τι θα πρέπει να κάνουν οι πολίτες
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 14.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/clay-leconey-LdyTTsIppB8-unsplash-315x220.jpg)



























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442