Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o

Ο Κερτ Ράσελ μιλά για το στερεότυπο του «μάτσο» Αμερικανού

Συνδυάζοντας γουέστερν και τρόμο, ο πρωτοεμφανιζόμενος Σ. Κρεγκ Ζάλερ κατάφερε με το «Τσεκούρι από Κόκκαλο» να φτιάξει μία ιδιαίτερη ταινία που απέσπασε πολύ καλές κριτικές. Ο πρωταγωνιστής της ταινίας Κερτ Ράσελ ερμηνεύει τον σερίφη Φράνκλιν Χαντ και με αφορμή την προβολή της ταινίας μίλησε στο Esquire για το στερεότυπο του «μάτσο» Αμερικανού και το «παιχνίδι» της υποκριτικής.

Συνδυάζοντας γουέστερν και τρόμο, ο πρωτοεμφανιζόμενος Σ. Κρεγκ Ζάλερ κατάφερε με το «Τσεκούρι από Κόκκαλο» να φτιάξει μία ιδιαίτερη ταινία που απέσπασε πολύ καλές κριτικές.

Ο πρωταγωνιστής της ταινίας Κερτ Ράσελ ερμηνεύει τον σερίφη Φράνκλιν Χαντ και με αφορμή την προβολή της ταινίας μίλησε στο Esquire για το στερεότυπο του «μάτσο» Αμερικανού και το «παιχνίδι» της υποκριτικής.

Όταν μια φυλή άγριων κανίβαλων Ινδιάνων απαγάγει την όμορφη Σαμάνθα από μία μικρή πόλη της Αμερικής, μια ετερόκλητη ομάδα πιστολάδων καθοδηγούμενη από τον σερίφη Φράνκλιν Χαντ ξεκινά να τη φέρει πίσω, πριν αυτή γίνει το κυρίως πιάτο στη γιορτή των Ινδιάνων. Όμως οι εχθροί τους είναι πιο αδίστακτοι από όσο κανείς μπορεί να φανταστεί, βάζοντας έτσι την αποστολή και την ίδια την επιβίωση της, σε σοβαρό κίνδυνο.

Σε συνέντευξή του στο περιοδικό Esquire, ο πρωταγωνιστής Κερτ Ράσελ αναφέρεται στο γουέστερν και στο πρότυπο του σκληρού Αμερικανού που έχει κληθεί μερικές φορές να ερμηνεύσει.

«Το Τσεκούρι από Κόκκαλο σε κάνει να νιώθεις πως αυτή μπορούσε πραγματικά να είναι κάποια μικρή παράξενη πόλη το 1897 που είναι εκεί έξω και όπου κανείς δεν ξέρει πού γίνονται όλα αυτά. Οι άνθρωποι μιλούσαν έτσι. Το πιστεύω αυτό. Δεν νομίζω πως αυτή είναι μια Χολιγουντιανή γούεστερν ταινία διαλόγου. Έχει στιλ» λέει ο Κερτ Ράσελ για την ταινία του πρωτοεμφανιζόμενου Σ. Κρεγκ Ζάλερ.

«Πιστεύω πως αυτός ο χαρακτήρας ήταν περισσότερο μια συνέχεια στο ύφος ενός άντρα σαν τον Γουάιατ Ερπ» τονίζει ο Ράσελ για τον σερίφη που υποδύεται. «Ένας άντρας σαν τον σερίφη Χαντ θα τον γνώριζε τον Γουάιατ Ερπ και πιθανώς θα έκαναν νεύμα ο ένας στον άλλον, αλλά και θα έμενε ο ένας μακριά από τον άλλο. Αυτός είναι ο τύπος που δεν έγινε ούτε γνωστός ούτε διάσημος, καταλαβαίνεις τι θέλω να πω; Είναι άνθρωπος χαμηλότερων τόνων. Ο Γουάιατ Ερπ δεν ενδιαφερόταν γι’ αυτό, ή μάλλον ενδιαφερόταν να κρατάει χαμηλό προφίλ εξαιτίας του Νόμου, αλλά δεν ενδιαφερόταν να κρατάει ένα χαμηλό προφίλ στη ζωή του. Νομίζω πως ο σερίφης Χαντ δεν είναι τέτοιος άνθρωπος. Νομίζω πως είναι ένας καλός άνθρωπος, ένας απλός άνθρωπος, αλλά είναι σκληρά κυνικός. Ανήκει σε εκείνη την εποχή. Νομίζω πως αναπαριστά έναν άνθρωπο στον οποίο μπορείς να πιστέψεις, στην συμπεριφορά του και τον τόνο του… Πιστεύω πως υπήρχαν τέτοιοι τύποι. Και πως ήταν έτσι. Αυτό ήταν κάτι περισσότερο από εκατό χρόνια πριν. Για μένα, ένα μέρος αυτού που η ταινία θέλει να μας πει είναι κοίτα πόσο άλλαξαν οι άντρες μέσα σε 120 χρόνια. Τι έγιναν αυτοί οι άντρες; Πού είναι οι άντρες που εμφανίζονται μέσα στην ταινία; Μετά από 120 χρόνια, το να ζεις στην Αμερική, απαιτεί μια πολύ διαφορετική νοοτροπία. Η νοοτροπία του αμερικανού άντρα, ή τουλάχιστον ο τρόπος που αυτό συζητιέται στα μέσα ενημέρωσης, έχει αλλάξει σημαντικά. Το βρίσκω πολύ ενδιαφέρον αυτό» τονίζει ο Κερτ Ράσελ.

Αναφερόμενος στο τι πραγματικά σημαίνει για αυτόν η έννοια «αμερικανός άνδρας», ο γνωστός ηθοποιός λέει: «Θυμάμαι τον πατέρα μου και θυμάμαι και τον παππού μου. Ήταν απλώς διαφορετικοί. Δεν έδειχναν όλα αυτά τα οποία επικρίνει ο Τύπος ως γκροτέσκο ανδρισμό. Ως ένα βαθμό, και σε προσωπικό επίπεδο, έχω σκιαγραφηθεί σαν ένας άνθρωπος που δεν είμαι, επειδή έχω παίξει ανθρώπους που δεν είμαι. Παίζεις διαφορετικούς ανθρώπους, εκφράζεις διαφορετικά κομμάτια της προσωπικότητας σου και προσπαθείς να εξερευνήσεις τον χαρακτήρα που παίζεις. Αν το κάνεις καλά, αυτό δεν φαίνεται. Δεν βλέπεις κάποιον να δουλεύει. Νιώθεις πως αυτός είναι κάποιος που είναι ο ηθοποιός. Υποθέτω πως θα πρέπει να προσπαθήσω να το εκλάβω αυτό ως κοπλιμέντο! (Οι θεατές) απλώς νομίζουν πως είσαι ένας τύπος από άλλη εποχή».

Μιλώντας για τους στόχους της δουλειάς του, ο Κερτ Ράσελ λέει: «Πιστεύω πως το διασκεδαστικό κομμάτι είναι να πας και να παίξεις όσους περισσότερους ρόλους μπορείς και να δουλέψεις με όσους περισσότερους μεγάλους σκηνοθέτες μπορείς και να κάνεις όσο το δυνατόν περισσότερες καλές ταινίες μπορείς και άσε τις μάρκες να πέσουν στο τραπέζι όπως θέλουν. Μερικές φορές θα πέσουν υπέρ σου, άλλες όχι. Απλά προχωράς και κάνεις τη δουλειά σου και όταν ο κόσμος έχει μια εικόνα σου, δεν έχει ιδιαίτερη σημασία ποια είναι η αλήθεια».

* Η ταινία «Τσεκούρι από Κόκκαλο» βγαίνει στις αίθουσες την Πέμπτη 21 Ιουλίου σε διανομή weirdwave.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Έγραψε ιστορία η Άρσεναλ

Το ρεκόρ των «κανονιέρηδων» και η... συνταγή που πρέπει ν' αλλάξει για την Τσέλσι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024