Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o

Κουρουμπλής: Η απλή αναλογική έχει θετικά, αλλά και δυσκολίες

«Η απλή αναλογική είναι ένα σύστημα που έχει μέσα του και τα θετικά και τις δυσκολίες. Δεν τις αρνείται κανείς. Αλλά δεν το δοκιμάσαμε στην Ελλάδα» δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών, Παναγιώτης Κουρουμπλής.

«Το ζήτημα της αλλαγής του εκλογικού νόμου θέλει συζήτηση και όχι προχειρότητες» τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών, Παναγιώτης Κουρουμπλής, σε δηλώσεις του από τη Θεσσαλονίκη, όπου επισκέφθηκε τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση.

«Η απλή αναλογική είναι ένα σύστημα που έχει μέσα του και τα θετικά και τις δυσκολίες. Δεν τις αρνείται κανείς. Αλλά δεν το δοκιμάσαμε στην Ελλάδα. Είναι ένα ζήτημα που εξασφαλίζει περισσότερη δημοκρατία γιατί δίνει τη δυνατότητα μεγαλύτερης συμμετοχής πολιτικών δυνάμεων στην άσκηση της εξουσίας. Είναι σύστημα που εξασφαλίζει μεγαλύτερο αυτοέλεγχο» τόνισε και σημείωσε ότι μέχρι σήμερα έχουμε δει με τις μονοκομματικές κυβερνήσεις να μην υπάρχουν ελεγκτικοί μηχανισμοί και να πνιγόμαστε στην αδιαφάνεια και τη διαφθορά.

«Μπήκε η χώρα στην κρίση. Είχαμε μονοκομματικές κυβερνήσεις. Δεν αναχαίτισαν την κρίση. Βλέπουμε μέσα στην κρίση έστω και εξ ανάγκης να υπάρχουν συγκυβερνήσεις που πραγματικά άντεξαν.

» Άρα, λοιπόν, το επιχείρημα ότι δεν υπάρχει μπόνους είναι ένα επιχείρημα λίγο πονηρό, γιατί ακόμη και για το μπόνους μέχρι και την ημέρα που κατατέθηκε το νομοσχέδιο, δεν άκουσα κανέναν από τα μικρά κόμματα που θέλουν μπόνους. Και το ερώτημα είναι τι ενδιαφέρει το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ το μπόνους; Τι τους ενδιαφέρει; Ενδιαφέρει αυτό τον ΣΥΡΙΖΑ που θα είναι πρώτο κόμμα και ενδιαφέρει και τη ΝΔ που θα είναι δεύτερο κόμμα» κατέληξε.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Πολεμώντας στην… αυλή του

Ο Ολυμπιακός του Γιώργου Μπαρτζώκα είναι ο «λάθος» αντίπαλος playoffs. Και η Μπαρτσελόνα χθες βράδυ ήδη κατάλαβε το «γιατί»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024