
Το Floral της Πλατείας Εξαρχείων κατεβάζει ρολά
Δυο ημέρες μετά από το μεγάλο swing πάρτι του Σαββάτου 25/06, για τον εορτασμό των επτά χρόνων λειτουργίας του, το γνωστό στέκι της ιστορικής μπλε πολυκατοικίας των Εξαρχείων μάς αποχαιρετά από την Πλατεία της περιοχής.
Δυο ημέρες μετά από το μεγάλο swing πάρτι του Σαββάτου 25/06, για τον εορτασμό των επτά χρόνων λειτουργίας του, το γνωστό στέκι της ιστορικής μπλε πολυκατοικίας των Εξαρχείων μάς αποχαιρετά από την Πλατεία της περιοχής, μέσα από μια σύντομη ανακοίνωση που μας γνωστοποιεί το κλείσιμο του Floral.
Αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι το Floral –ανεξάρτητα από τη θέληση του– ολοκληρώνει τον κύκλο της λειτουργίας του στην Πλατεία Εξαρχείων, σημειώνει ότι θα του λείψουμε και ελπίζει να λείψει και σε όλους εμάς.
Αμέσως παρακάτω ακολουθεί η επίσημη ανακοίνωση του ιστορικού αυτού καφέ-μπαρ που συγχρόνως λειτουργούσε και ως ένας ξεχωριστός χώρος τέχνης και πολιτισμού:
«To FLORAL μόλις συμπλήρωσε 7 χρόνια ζωής και λειτουργίας στην Πλατεία Εξαρχείων.
Είμαστε ευτυχείς γιατί μέσα στα 7 χρόνια, σε συνθήκες σκληρής οικονομικής κρίσης και σε μια περιοχή με πολλές ιδιαιτερότητες, μπορέσαμε να αναβιώσουμε και να επεκτείνουμε το μύθο του- 83χρονου πλέον- ιστορικού FLORAL.
Είμαστε υπερήφανοι γιατί παρουσιάσαμε πάνω από 300 βιβλία σ’ ένα μεγάλο κοινό, οργανώσαμε δεκάδες συζητήσεις, ποιητικές βραδιές, προβολές ταινιών, φιλοσοφικα-κοινωνικά-πολιτικά σεμινάρια και αφιερώματα.
Κορυφαία υπήρξαν τα αφιερώματα στην Οικονομική Κρίση και τις αιτίες της, όπως και στην Μπλε Πολυκατοικία και το μύθο της.
Διοργανώσαμε πάνω από 1.000 συναυλίες, μουσικές παραστάσεις, πάρτυ και χορευτικές βραδιές! Είμαστε χαρούμενοι γιατί πολλά μουσικά συγκροτήματα ξεκίνησαν από εδώ την καριέρα τους.
Φιλοξενήσαμε με αγάπη και φροντίδα δεκάδες χιλιάδες φίλους, τα ραντεβού και τις συζητήσεις τους, την αγχωμένη προετοιμασία των φοιτητών για τις εξετάσεις τους, την εργασία συγγραφέων, ποιητών και σεναριογράφων που δούλεψαν τα κείμενα τους.
Γίναμε μάρτυρες και συμμέτοχοι μιας ταραγμένης και ιδιόρρυθμης, αλλά ζωντανής και ενδιαφέρουσας γειτονιάς.
Το FLORAL–ανεξάρτητα από τη θέληση του – κλείνει τον κύκλο του στην Πλατεία Εξαρχείων, σας ευχαριστεί όλους για την αγάπη και την εμπιστοσύνη και ελπίζει να σας λείψει.
Εμάς πάντως θα μας λείψετε !»
entertainment.in.gr
- «Κροτίδες» μεταξύ ΠΑΣΟΚ-Γεωργιάδη για τα ρουσφέτια: Τώρα θυμήθηκε το Πάσχα ο ρουσφετάκιας υπουργός για να ξεφύγει
- Οι νέοι αλλάζουν τους κανόνες εργασίας και λένε «όχι» στο burnout του γραφείου – 1 στους 4 επιλέγει τεχνικά επαγγέλματα
- H Γη γίνεται όλο και φωτεινότερη τις νύχτες – Η Ευρώπη όμως σκοτείνιασε
- Ο Κάραγκερ δεν «μάσησε» τα λόγια του για τις μεταγραφές της Λίβερπουλ
- Ευρωπαϊκά συνδικάτα – ETUC: Χρειαζόμαστε αυξήσεις μισθών, όχι υψηλότερα επιτόκια
- Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη 47χρονος που είχε εγκαταστήσει εργαστήριο υδροπονικής καλλιέργειας κάνναβης σε διαμέρισμα
- Σπύρος Μαρκεζίνης: Το ανάρμοστο αστείο με τα «κλοπιμαία»
- Γαλλία: Δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να συζητηθεί εκ νέου η συμφωνία σύνδεσης ΕΕ-Ισραήλ, λόγω της κατάστασης στον Λίβανο
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 09.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/evgeni-tcherkasski-6AcF6hcRU8A-unsplash-1-315x220.jpg)












































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442