Αστρονομία και μουσική στο λόφο της Πνύκας με φόντο τον έναστρο ουρανό
Ο Βασίλης Λέκκας και η Φιόρη - Αναστασία Μεταλληνού την Παρασκευή 24 Ιουνίου θα παρουσιάσουν τραγούδια ελλήνων συνθετών εμπνευσμένα από τον ουρανό. Θα ακολουθήσει παρατήρηση του νυχτερινού ουρανού.
Το Κέντρο Επισκεπτών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, ανοίγει αυτό το καλοκαίρι τις θύρες στους επισκέπτες του και με μουσικές εκδηλώσεις. Πρόκειται για έναν συνδιασμό Αστρονομίας και Μουσικής.
Την Παρασκευή 24 Ιουνίου, στις 21:30, ο Βασίλης Λέκκας και η Φιόρη – Αναστασία Μεταλληνού στο τραγούδι, παρουσιάζουν τραγούδια ελλήνων συνθετών εμπνευσμένα από τον ουρανό.
Στο πιάνο συνοδεύει ο Σάκης Κοτονικόλας.
Η συναυλία θα γίνει έξω από το ιστορικό κτήριο Σίνα, στις εγκαταστάσεις του Αστεροσκοπείου στο Θησείο. Θα ακολουθήσει παρατήρηση του νυχτερινού ουρανού με το τηλεσκόπιο Δωρίδη, στο λόφο της Πνύκας.
Εισοδος: 10 ευρώ
Πληροφορίες – προπώληση εισιτηρίων: 210 3490036 – 210 3490054 – 210 3490055
Το Κέντρο Επισκεπτών στο Θησείο θα παραμείνει ανοιχτό καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού. Γίνονται τακτικές βραδινές ξεναγήσεις κάθε Τετάρτη, Παρασκευή και Σάββατο από τις 8:00 μ.μ., αλλά και καθημερινές στις 11:00 π.μ.
Θα τηρείται σειρά προτεραιότητας. Ώρα προσέλευσης 20:15 μέχρι τις 20:55. Η έγκαιρη προσέλευση αποτελεί ουσιαστικά εξασφάλιση εισόδου. Πληροφορίες στα τηλ.: 210 6131247, 210 8109107 και 210 8109112. Το κόστος είναι 5 ευρώ.
Eπίσης το κέντρο επισκεπτών Πεντέλης θα ανοίξει τις πόρτες του στο κοινό στις 2, 3, 5, 6, 7, 8, 10, 12, 13, 14, και 15 Ιουλίου στις 21:00 για νυχτερινή παρατήρηση πλανητών (Δία, Άρη και Κρόνου) αλλά και αστεριών (Vega, Albireo).
Η παρατήρηση διεξάγεται μέσω του ιστορικού τηλεσκοπίου Newall το οποίο υπήρξε και το μεγαλύτερο τηλεσκόπιο του πλανήτη για 4 χρόνια (1869-1873) και χρονολογείται από την εποχή του μεγάλου Ιουλίου Βερν!
entertainment.in.gr
- Ο Ινφαντίνο επιβεβαίωσε τη συμμετοχή του Ιράν στο Μουντιάλ
- Massive Attack: Δυστοπία, Τομ Γουέιτς και επιστροφή στη δισκογραφία με έναν ύμνο για σκοτεινούς καιρούς
- Καμερούν: Ο Πάπας Λέων καταγγέλλει έναν κόσμο που «ρημάζεται από τυράννους»
- Περιβαλλοντικές οργανώσεις κατά ΥΠΕΝ για την πολεοδόμηση σε περιοχές Natura
- «Στη λίστα για τον πάγκο του Άρη ο Λάκοβιτς» (pic)
- Η γη της ελιάς: Μια απόφαση που προκαλεί αντιδράσεις
- Ένας τραυματίας από έκρηξη σε συνεργείο στον Κορυδαλλό
- Η Μάρω Κοντού στην Επίδαυρο: Μια αναδρομή σε μια σπουδαία πορεία και μια συγκινητική συνάντηση με το παρελθόν
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 16.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/abhijith-chandran-z4ylX1Z5FQE-unsplash-315x220.jpg)








































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442