Με εθνικούς πόρους η κάλυψη 8.000 δικαιούχων του «Εξοικονόμηση κατ’ Οίκον»
Λύση στο πρόβλημα 8.000 δικαιούχων που είχαν ενταχθεί στο πρόγραμμα «Εξοικονόμηση κατ' Οίκον» ανακοίνωσε το Υπουργείο Περιβάλλοντος με χρηματοδότηση των επενδύσεών τους αποκλειστικά από εθνικούς πόρους.
Λύση στο πρόβλημα 8.000 δικαιούχων που είχαν ενταχθεί στο πρόγραμμα «Εξοικονόμηση κατ’ Οίκον» ανακοίνωσε το Υπουργείο Περιβάλλοντος με χρηματοδότηση των επενδύσεών τους αποκλειστικά από εθνικούς πόρους.
Επιπλέον, όπως ανακοινώθηκε και για τις υπόλοιπες αιτήσεις (εκτιμάται ότι είναι συνολικά περί τις 35.000) θα υπάρχει δυνατότητα ένταξης στο νέο πρόγραμμα που πρόκειται να προκηρυχθεί σύντομα.
Συγκεκριμένα, κοινή απόφαση του υπουργού Πάνου Σκουρλέτη και του υφυπουργού Οικονομίας, Α.Χαρίτση, προβλέπει ότι πόροι από τις επιστροφές των δανείων θα διατεθούν για την κάλυψη περισσότερων δικαιούχων, οι οποίοι δεν στάθηκε δυνατό να ενταχθούν στο πρόγραμμα την προηγούμενη περίοδο, λόγω εξάντλησης των σχετικών κονδυλίων, ήδη από το 2014.
Σύμφωνα με το ΥΠΕΝ, οι πόροι αυτοί σε συνδυασμό με έσοδα που θα προκύψουν από την πώληση δικαιωμάτων εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου, καθώς επίσης και τόκοι των κεφαλαίων του Ταμείου θα μπορέσουν να διασφαλίσουν τη δυνατότητα υπαγωγής περίπου 8.000 από τις αιτήσεις που εκκρεμούν στο υφιστάμενο πρόγραμμα.
Οι αποφάσεις υπαγωγής αναμένεται να εκδοθούν τον Ιούλιο οπότε θα ειδοποιηθούν οι δικαιούχοι για την υπογραφή των δανειακών συμβάσεων.
Τονίζεται ακόμη ότι τους επόμενους μήνες θα οριστικοποιηθεί το νέο πρόγραμμα «Εξοικονόμηση κατ’ οίκον», στο πλαίσιο του οποίου θα μπορούν, εφόσον διατηρείται το ενδιαφέρον, να υποβληθούν εκ νέου, και με μικρές τροποποιήσεις, οι αιτήσεις των δικαιούχων που δεν εντάχθηκαν στο υφιστάμενο πρόγραμμα.
Το πρόγραμμα χρηματοδοτεί ιδιωτικές επενδύσεις για εξοικονόμηση ενέργειας (εκσυγχρονισμό συστημάτων θέρμανσης, μονώσεις, αντικατάσταση υαλοπινάκων κλπ.)
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ο Γερμανός ΥΠΕΞ στην Κίνα για «σκληρές» εμπορικές και πολιτικές διαπραγματεύσεις
- Δημοσιογράφος δολοφονήθηκε στο Περού από δύο ενόπλους καθώς επέστρεφε από ρεπορτάζ
- Αποτυχημένο πραξικόπημα στο Μπενίν: Η Νιγηρία συνέδραμε με στρατό για να καταστείλει την απόπειρα
- Όταν ο προτεινόμενος ως νέος αρχηγός της Μοσάντ τραυματίζονταν βαριά την 7η Οκτωβρίου [βίντεο]
- Το Παρίσι θέλει να «εξορίσει» τα SUV και τα μεγάλα αυτοκίνητα
- Tι δώρα στέλνουν οι οικονομικοί σύμβουλοι στους πελάτες τους όταν αυτοί έχουν τα πάντα;