Άγνωστο παραμένει τι θα γίνει με τις συμβάσεις των γιατρών του ΕΟΠΥΥ που λήγουν στις 30 Ιουνίου, μετά από τις πολλοστές παρατάσεις που έχουν δοθεί. Η Ένωση Ιατρών ΕΟΠΥΥ (ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ) ζητά από τη διοίκηση του Οργανισμού την έγκαιρη ενημέρωση των παρόχων υγείας αλλά κυρίως των ασφαλισμένων, καθώς οι τελευταίοι κινδυνεύουν να βρεθούν χωρίς κάλυψη σε υπηρεσίες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας από 1 Ιουλίου.

Επίσης, οι γιατροί με επιστολή τους προς τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ, Σωτήρη Μπερσίμη, θέτουν υπόψη του μια σειρά άλλων σοβαρών ζητημάτων, όπως τι θα γίνει με τις πληρωμές για τον μήνα Φεβρουάριο. Ο Οργανισμός έχει θέσει ως καταληκτική ημερομηνία πληρωμής την 28η Ιουνίου
βάσει του νόμου.

Η ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ υπενθυμίζει ακόμα ότι περίπου το 10% των συμβεβλημένων γιατρών, ανά την επικράτεια, έχουν μείνει απλήρωτοι για τον Ιανουάριο παρά τις διαβεβαιώσεις για ολοκλήρωση των πληρωμών εντός ημερών. «Προς τι η επιλεκτική διοικητική/τεχνική δυσκολία και κωλυσιεργία; Πότε θα εκκαθαριστούν και θα αποπληρωθούν οι ιατρικές πράξεις και εργαστηριακές εξετάσεις του Ιανουαρίου του 2016;» ερωτά το συνδικαλιστικό όργανο των γιατρών.

Τέλος, οι γιατροί ερωτούν τον ΕΟΠΥΥ για τη δυνατότηταδιόρθωσης διοικητικών παραλείψεωνστα παραστατικά των 3 πρώτων μηνών (έλλειψη σφραγίδας ή υπογραφής), που δεν υλοποιήθηκε, με αποτέλεσμα να τίθενται υπέρογκα κουρέματα σε συμβεβλημένους ιατρούς,χωρίς δικαίωμα αίτησης αποκατάστασης των διοικητικών ελλείψεων.

Μαίρη Μπιμπή

health.in.gr