Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
7 τρόποι που γάμος επηρεάζει τις φιλίες

7 τρόποι που γάμος επηρεάζει τις φιλίες

...

Ακόμη κι αν είσαι πολύ κοινωνική το να βρίσκεις χρόνο για εξόδους με όλους τους φίλους σου (και το σύζυγο, την οικογένεια, ακόμη και τον εαυτό σου), μπορεί να αποτελέσει πρόκληση. Το σημαντικό πράγμα είναι ότι μπορείς να κρατήσεις επαφή με εκείνους που έχουν σημασία.

1. Περισσότερα διπλά ραντεβού
Με το double date έχεις και την πίτα ολόκληρη και το σκύλο χορτάτο, περνώντας χρόνο με το σύζυγό σου και τις φίλες σου. Τι καλύτερο;

2. Η έξοδος με τις φίλες, αποκτά μεγαλύτερη αξία
Μια νιόπαντρη φίλη το έθεσε σωστά: «Χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια για να βγούμε και οι πέντε μας, μαζί σαν μια παρέα. Πριν παντρευτούμε απλά τηλεφωνιόμασταν και κανονίζαμε να συναντηθούμε, αμέσως. Τώρα θα πρέπει πρώτα να ελέγξουμε το πρόγραμμα μας και γίνεται δύσκολο να βρισκόμαστε όλες μαζί. Έτσι περιμένουμε πώς και πώς για εκείνη –τη σπάνια– τη βραδινή έξοδο.

3. Οι μονές προσκλήσεις μειώνονται
Είτε σου αρέσει είτε όχι, είσαι τώρα η «παντρεμένη» και κάποιοι φίλοι ίσως υποθέσουν ότι δεν θα μπορέσεις να πας σε αυτό ή εκείνο το event, επειδή είσαι απασχολημένη με την έγγαμη ζωή. Αν πιστεύεις πώς άδικα σκέφτονται έτσι, κάνε μια προσπάθεια για να δείξεις ότι είσαι πιο εύκαιρη απ’ ότι πιστεύουν μερικοί-μερικοί.

4. Οι φιλίες του αντίθετου φύλου, αναθεωρούνται.
Αναζητώντας πλατωνική σχέση με κάποιον του αντίθετου φύλου μπορεί να γίνει από κάτι αθώο, πολύπλοκο κι επικίνδυνο για το γάμο μας. Ειδικά αν δεν βλέπεστε σε κάποιο ουδέτερο έδαφος, όπως η δουλειά ή δεν υπάρχουν κοινοί φίλοι. Ο σύζυγός σου ενδέχεται να δυσκολευτεί να κατανοήσει γιατί θέλεις να πας για καφέ με έναν άλλο άντρα, ακόμη κι αν είναι ένας φίλος σου απ’ τα παλιά. Για σένα όμως τι θα ισχύσει αν συμβεί το αντίστροφο;

5. Προγραμματισμός & συμβιβασμός
Δεν έχουμε όλοι την τύχη να έχουμε κοινούς φίλους με τον σύντροφό μας. Η πλειοψηφία των ζευγαριών πρέπει να βρει μια ισορροπία μοιράζοντας δίκαια το χρόνο μεταξύ φίλων και συντρόφου για να διατηρηθεί η ειρήνη και στα δύο στρατόπεδα.

6. Μπορεί μια δυο φιλίες να χαθούν
Αν η σχέση σου με μια φίλη βασιζόταν στο, βγαίνουμε έξω σε μπαρ και γνωρίζουμε κόσμο, φυσικό είναι να φθίνει και να διαλυθεί και πριν το γάμο, όταν αρχίζεις και χτίζεις τη σχέση με τον σημερινό σύντροφό σου. Πρέπει να αναρωτηθείς αν χρειάζεσαι αυτή τη φιλία κι αν υπήρχαν κι άλλα κοινά που ίσως δεν είχατε ανακαλύψει.

7. Νέες παρέες
Πολύ πιθανόν να αναζητήσετε κι οι δυο σας -έστω και υποσυνείδητα-, για να βρείτε καινούργιες παρέες με ένα ή περισσότερα ζευγάρια και οι πιθανότητες αυξάνονται αν οι υπόλοιποι φίλοι σας είναι single. Αυτό δε σημαίνει ότι θα κάνετε στην άκρη τους παλιούς κολλητούς σας, αλλά είναι μια ανάγκη των περισσότερων ζευγαριών που ξεκινούν για να κάνουν οικογένεια να αποζητούν παρέες με άλλες οικογένειες.

gamos.gr

Sports in

Το μεγάλο λάθος του Σλούκα έδωσε το πλεονέκτημα στην Μακάμπι (vid)

Ο Κώστας Σλούκας πήρε την λάθος απόφαση, τη λάθος στιγμή. Και η Μακάμπι…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024