Αποστόλου: Στα δικαστήρια κατά της Τσεχίας για «ελληνικό γιαούρτι»
Προσφυγή στα δικαστήρια κατά της απόφασης της Τσεχίας να παράγει «ελληνικό γιαούρτι» προανήγγειλε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλης Αποστόλου, στη Βουλή, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της ΧΑ, Ηλία Παναγιώταρου.
Προσφυγή στα δικαστήρια κατά της απόφασης της Τσεχίας να παράγει «ελληνικό γιαούρτι» προανήγγειλε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλης Αποστόλου, στη Βουλή, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της ΧΑ, Ηλία Παναγιώταρου.
Ο κ. Αποστόλου τόνισε ότι η αναφορά σε «ελληνικό γιαούρτι» υποδηλώνει προέλευση και αυτό αποτελεί παραπλάνηση του καταναλωτή. «Πρέπει να δούμε τις νομικές πτυχές του θέματος. Θα το παρακολουθήσουμε και θα προσφύγουμε στα δικαστήρια», υπογράμμισε.
Αναφερόμενος στο ζήτημα της συμφωνίας της ΕΕ-Νότιας Αφρικής για τη φέτα, σημείωσε ότι η συγκεκριμένη συμφωνία έχει κλείσει από το 2014 και καταλόγισε αμέλεια στην κυβέρνηση Σαμαρά, προσθέτοντας ότι εκείνη την περίοδο η Ελλάδα είχε την προεδρία της ΕΕ.
Σχολιάζοντας την επικείμενη συμφωνία της ΕΕ με τις Ηνωμένες Πολιτείες (ΤΤΙΡ), ο κ. Αποστόλου επεσήμανε ότι η κυβέρνηση έχει θέσει, επανειλημμένα, το ζήτημα της προστασίας των προϊόντων «Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης» (ΠΟΠ) που αφορά και την ελληνική φέτα και τόνισε ότι «τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα».
Τέλος, ο υπουργός ανακοίνωσε ότι σε λίγες ημέρες θα ενημερώσει αναλυτικά τους βουλευτές στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Πότε περιμένει ο Παναθηναϊκός τον Χέιζ-Ντέιβις
- ΠΑΣΟΚ: «Μάχη» διαρροών μετά τη συνεδρίαση της ΚΟΕΣ
- ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης: Επιβάτης τραβάει βίντεο τον οδηγό που παίζει με το κινητό του – Τον απέλυσαν [βίντεο]
- Μάντσεστερ: Στη φυλακή δύο εξτρεμιστές για συνωμοσία για τη δολοφονία εκατοντάδων Εβραίων
- Τα «καμπανάκια» του Ζάχοβιτς στον Ριέρα
- Το μυστικό κλειδί της υπόθεσης; Οι συνομοσιολόγοι του Έπσταϊν ξαναβλέπουν την ταινία Eyes Wide Shut

