Με μία τοιχογραφία τιμάται ο Μπάουι στο Σεράγεβο
Μία τεράστια τοιχογραφία του Ντέιβιντ Μπάουι κοσμεί από το περασμένο Σάββατο δρόμο του Σεράγεβου. Μια ομάδα καλλιτεχνών δημιούργησε την τοιχογραφία για να τιμήσει το ανθρωπιστικό έργο του βρετανού μουσικού κατά τη διάρκεια του πολέμου της Βοσνίας.
Μία τεράστια τοιχογραφία του Ντέιβιντ Μπάουι κοσμεί από το περασμένο Σάββατο δρόμο του Σεράγεβου. Μια ομάδα καλλιτεχνών δημιούργησε την τοιχογραφία για να τιμήσει το ανθρωπιστικό έργο του βρετανού μουσικού κατά τη διάρκεια του πολέμου της Βοσνίας.
«Η μόδα αλλάζει, αλλά εσείς θα είστε πάντα οι ήρωες μου» είναι το μήνυμα που αναγράφεται στην τοιχογραφία, η οποία παρουσιάστηκε υπό τους ήχους του «Space Oddity».
Η τοιχογραφία έχει διαστάσεις 13 μέτρα ύψος και 10,5 μέτρα πλάτος και κοσμεί ένα κτίριο στην πανεπιστημιούπολη του Σεράγεβου, σε μικρή απόσταση από τον δρόμο Sniper Alley, που έγινε ιδιαίτερα γνωστός στα χρόνια του πολέμου, λόγω της επικινδυνότητάς του από τους ελεύθερους σκοπευτές και που πλέον συμβολίζει την αλλαγή που επήλθε στην Βοσνία μετά το τέλος του πολέμου του 1992-95.
Την τοιχογραφία σκίτσαρε ο εικονογράφος της Marvel comics, Ένις Σίσικ και ολοκληρώθηκε από τον ζωγράφο Ζόραν Χέρσεγκ.
Ο Μπάουι είχε χρησιμοποιήσει την φήμη του για να ευαισθητοποιήσει τον κόσμο για τον πόλεμο στην Βοσνία, ενώ είχε συγκεντρώσει και χρήματα για ανθρωπιστικούς σκοπούς, παρότι ο ίδιος δεν είχε επισκεφτεί ποτέ το Σεράγεβο.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Λίβανος: Χριστιανικά χωριά διαψεύδουν τους ισχυρισμούς Νετανιάχου ότι ζήτησαν να προσαρτηθούν στο Ισραήλ
- Οι δηλώσεις του Ρονάλντο μετά τον αποκλεισμό: «Η Πορτογαλία πριν από μένα δεν είχε τίτλο – Το Euro αξίζει όσο ένα Μουντιάλ»
- Αυστραλία και Νέα Ζηλανδία: Ανησυχία για την εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου στον Ειρηνικό από την Κίνα
- Ρόδος: Συνελήφθη 47χρονος για ενδοοικογενειακή βία – Ξυλοκόπησε την εν διαστάσει σύζυγό του σε βενζινάδικο
- Τι έκανε ο Μοντέρο με τη Δομινικανή Δημοκρατία λίγο πριν τον Ολυμπιακό (vids)
- Όμιλος ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Επενδύοντας στη νέα εικόνα της πρωτεύουσας και στο μέλλον της αστικής διαμονής
- Πυροπροστασία περιοχών με βιομηχανικούς χώρους: Απουσία ολοκληρωμένου σχεδίου και ελάχιστος έλεγχος
- «Θα είναι η πιο αιματηρή ταινία μου» – Στο επόμενο έργο του Ντάριο Αρτζέντο πρωταγωνιστεί η Ιζαμπέλ Ιπέρ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 07.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/benjamin-davies-9b5dvrjb05g-unsplash-315x220.jpg)












































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442