Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
3 οικονομικά ζητήματα που πρέπει να λύσεις

3 οικονομικά ζητήματα που πρέπει να λύσεις

...

Πρέπει να είστε εντελώς ανοικτοί και ειλικρινείς με το άλλο σας μισό, όσον αφορά τα οικονομικά σας, πριν το γάμο και να μοιράζονται πληροφορίες σχετικά με περιουσιακά στοιχεία που μπορεί να έχετε. Είναι σημαντικό για την μακροπρόθεσμη υγεία του γάμου σας για να έχετε μια σαφή εικόνα για το πού ο καθένας από εσάς στέκεται οικονομικά, αν αποταμιεύει, πώς και που ξοδεύει τα χρήματά του, πριν αποκτήσετε κοινό πορτοφόλι.

Υπάρχει το παράδειγμα ενός γάμου που κράτησε μόνο έναν χρόνο, επειδή ο γαμπρός δεν είχε ενημερώσει την νύφη για την έκταση του χρέους του πριν από το γάμο. Η οποία δεν τον εγκατέλειψε επειδή χρωστούσε, αλλά όταν έμαθε για δάνεια των 50.000 ευρώ τα οποία εκκρεμούσαν για χρόνια και δεν ήταν πρόθυμος να καθίσει μαζί της και να οργανώσουν ένα σχέδιο για το πώς θα τα ξεπληρώσει. Είχαν, δε, αποφασίσει πώς δεν θα έκαναν παιδιά έως ότου τα οικονομικά τους σταθεροποιηθούν, αλλά εφόσον εκείνος απέφευγε να συζητήσουν για το πώς θα λυθεί το πρόβλημα, δεν επρόκειτο να ξεφύγει απ’ αυτό . Γι’ αυτό κάθε ζευγάρι πρέπει να μιλάει ανοιχτά γι αυτά τα θέματα και να μην υπάρχουν μυστικά όταν υπογράψετε την άδεια γάμου.

Εδώ είναι οι τρεις συνομιλίες που πρέπει να κάνετε με τον αρραβωνιαστικό σα:

1. Δάνεια
Δεν έχει σημασία αν πρόκειται για υποθήκη, δάνειο αυτοκινήτου, ή καταναλωτικό. Μερικές φορές, αν έχετε κάποιο σπίτι μαζί ή χωριστά, υπάρχουν ρυθμίσεις σταθεροποίησης ή μειώσεις του χρέους προς όφελός σας, και που θα σας βοηθήσουν να αποπληρώσετε πιο γρήγορα.

2. Χρέη πιστωτικών καρτών
Κανείς δεν θέλει να μιλάει για τις πιστωτικές του κάρτες, επειδή, σε κάποιο βαθμό, αισθανόμαστε άβολα για τους λογαριασμούς που δεν καταφέρνουμε να πληρώσουμε σε μηνιαία βάση. Αν έχετε πολλά χρέη, μεμονωμένα ή μαζί, θα πρέπει να έχετε ένα κοινό σχέδιο για να ξεπληρώσετε.

3. Οι μεγάλες ετήσιες δαπάνες
Συνδρομές σε συλλόγους, ασφάλιστρα, φιλανθρωπικές εισφορές, καθώς και οποιεσδήποτε άλλες σημαντικές δαπάνες που συνήθως γίνονται από τον έναν, θα πρέπει να αξιολογούνται πλέον κι απ’ τους δύο, με το ζευγάρι να έχει κοινό προϋπολογισμό.

gamos.gr

Sports in

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης στη Νιόν για τον ημιτελικό της Κ19 του Ολυμπιακού

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης, μια μέρα μετά το έπος της Πόλης βρίσκεται και στη Νιόν για να παρακολουθήσει τον σπουδαίο ημιτελικό της Κ19 με τη Ναντ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024