Η θεατρική παράσταση «Το εσώβρακον του Αγίου Γρύφωνος», μία από τις συμμετοχές που αγαπήθηκε από το κοινό και ξεχώρισε για το χιούμορ και την ευρηματικότητα της στο 5ο Φεστιβάλ Νέων Καλλιτεχνών «Τα 12 Κουπέ» παρουσιάζεται το Σάββατο 11 και την Κυριακή 12 Ιουνίου 2016 στις 21.00, στην αυλή του Μουσείου Νεώτερης Κεραμεικής από την ομάδα «Προσάναμμα».
Το σατιρικό ποίημα του Ζακυνθινού ποιητή Ιωάννη Κολώνια, γραμμένο το 1897, καυτηριάζει την εξαπάτηση και την εκμετάλλευση των θρησκόληπτων πιστών εκ μέρους αδίστακτων ιερωμένων. Το ξεχασμένο σώβρακο ενός εραστή παπά μετατρέπεται σε ιερό κειμήλιο από τη μοιχαλίδα σύζυγο ενός εύπιστου μέχρι ηλιθιότητας Kόντε και καθαγιάζεται με τη συνδρομή του ηγούμενου ενός μοναστηριού. Οι χαρακτήρες μετατρέπονται σε αφηγητές και αντίστροφα, ενώ οι μουσικοί συνυπάρχουν και παρεμβαίνουν στην παράσταση επενδύοντας την με μια πληθώρα μουσικών οργάνων και πολιτισμών.
Αξίζει να σημειωθεί ότι έχει κρατηθεί η ιδιόμορφη πρωτότυπη γλώσσα και ο δεκαπεντασύλλαβος ομοιοκατάληκτος στίχος του ποιήματος. Είναι μια παράσταση ανάλαφρη και καταγγελτική ταυτόχρονα, ιδιαίτερα σπινθηροβόλα, πικάντικη και ιδιαιτέρως σαρκαστική!
Ένα «rock party» γεμάτο ήχους, μνήμες και ενέργεια από τις δεκαετίες που όρισαν μια ολόκληρη γενιά -την δική του- αλλά και τους νεότερους, υπόσχεται ο Δημήτρης Σταρόβας.
Ο τρομπετίστας και συνθέτης Στέλιος Χατζηκαλέας, λίγο προτού ανέβει στη σκηνή του Half Note Jazz Club για να παρουσιάσει τη νέα του δουλειά The Sea Inside, μας μιλάει για τη τζαζ.
Φροίξος Φυντανίδης
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας