Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πίνακες ζωγραφικής στα χνάρια της pop art

Πίνακες ζωγραφικής στα χνάρια της pop art

...

*Μετρητά, πιατέλες και ηλεκτρικές συσκευές. Μερικές από τις επιλογές που δίνουν οι μελλόνυμφοι και που μηχανικά επιλέγουν οι καλεσμένοι ως δώρα για το νέο ξεκίνημα του ζευγαριού. Αλλά ξεχνάμε το βασικό, αυτό που αναβαθμίζει την καθημερινότητα μας και γαληνεύει την ψυχή μας: την τέχνη. Η artist/Designer Λάρα Μελαχροινού, μας αυτοσυστήνεται και μοιράζεται μαζί μας τη αξία των χρωμάτων και τη δυναμική των έργων τέχνης να μας υπενθυμίζουν μια άλλη πλευρά του εαυτού μας, αυτή που κάπου χάνουμε… «μες στην πολλή συνάφεια του κόσμου, μες στες πολλές κινήσεις κι ομιλίες».

*Σπούδασα Αρχιτεκτονική Εσωτερικών Χώρων, με Μεταπτυχιακές σπουδές στο τομέα των Fine Arts και τη Διακόσμηση.

*Τα ταξίδια και οι διαφορετικές φιλοσοφίες κάθε πολιτισμού και θρησκείας αποτελούν τη βασική πηγή έμπνευσής μου. Ένα συγκεκριμένο road trip όμως που έκανα πριν κάποια χρόνια στην California, με έκανε να ερωτευτώ το San Francisco λόγω του street art αλλά και την κάθε μορφή τέχνης που μπορούσες να δεις παντού. Όταν ζωγραφίζω ένα πίνακα προσπαθώ να βάλω μέσα του όλη την ενέργεια που είχα πάρει τότε εγώ.

*Στόχος μου είναι να δημιουργώ πίνακες που να «τρυπώνουν» σε διάφορος χώρους και να περιβάλουν την κάθε μέρα και την κάθε στιγμή μας. Να φτιάχνουν τη διάθεση μας, να βελτιώνουν την ψυχολογία μας.

Keep spreading the colorful positive vibes!


*Έχω συνήθως μία κεντρική ιδέα για το τι θέλω να σχεδιάσω και αφότου έχω τα υλικά μπροστά μου και τα χρώματα, αφήνω τον εαυτό μου ελεύθερο να εκφράσει ό,τι αισθάνεται τη δεδομένη στιγμή. Δεν κάνω πλάνο του πως θα σχεδιάσω και σπάνια κάνω προσχέδια. Όπου με οδηγήσει το χέρι μου και η φαντασία μου.
Για εμένα το χρώμα είναι ο τρόπος έκφρασής μου και κύρια πηγή έμπνευσής μου, η ενέργεια του ήλιου. Έχουν γίνει και πολλές έρευνες πάνω σε αυτό και είναι γεγονός ότι τα χρώματα σου φτιάχνουν τη διάθεση.

*Δεν μπορώ να φανταστώ κάποιο χρώμα να λείπει από έναν πίνακα μου και θέλω αρμονικά να δένουν όλα μεταξύ τους προκαλώντας στον κάθε παρατηρητή ένα αίσθημα ελευθερίας, χαράς και θετικής ενέργειας όπως αυτής της αγνής παιδικότητας που έχουμε όλοι κρυμμένη μέσα μας.

*Αν πρέπει ξεχωρίσω κάποιο από τα έργα μου, θα ήταν ο πρώτος πίνακας που έφτιαξα με την ονομασία «San Francisco» που απεικονίζει την γέφυρα Golden Gate. Ήταν και αυτός που επιλέχθηκε ανάμεσα σε 40.300 σχέδια σε όλη την Ευρώπη, στο διαγωνισμό της BIC για την ανάδειξη νέου σχεδίου για τον αναπτήρα της. Δεν μπορούσα να το πιστέψω ότι υπήρξε μία επιτροπή με καταξιωμένους designers που επέλεξε το δικό μου σχέδιο ανάμεσα σε χιλιάδες τόσα, όπως και το ότι υπάρχουν αναπτήρες limited edition με το σχέδιο μου.

*Μεγαλύτερή μου όμως χαρά και ικανοποίηση είναι όταν άνθρωποι από όλο το κόσμο που έχουν επιλέξει να βάλουν τη τέχνη μου σπίτι τους, στο γραφείο τους, ακόμα και σε σχολείο, μου ανακοινώνουν ότι η τέχνη μου τους δημιουργεί χαρά και τους φωτίζει την ημέρα.

Λάρα Μελαχροινού

gamos.gr

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024