Στη δεύτερη εβδομάδα μπαίνουν οι πανελλαδικές εξετάσεις και οι υποψήφιοι των ημερήσιων και εσπερινών Γενικών Λυκείων με το νέο σύστημα εξετάστηκαν σήμερα, Δευτέρα, στην Ιστορία (Ανθρωπιστικών Σπουδών) και στην Φυσική (Θετικών Σπουδών).

»»Το in.gr μεταδίδει τις απαντήσεις των θεμάτων σε συνεργασία με το φροντιστήριο ΟΡΟΣΗΜΟ Πειραιά, μετά το πέρας των εξετάσεων.

Οι υποψήφιοι ημερήσιων και εσπερινών Γενικών Λυκείων και ημερήσιων και εσπερινών ΕΠΑΛ, που δίνουν με το παλιό σύστημα, εξετάστηκαν στην Ιστορία Θεωρητικής Κατεύθυνσης και στη Φυσική Θετικής και Τεχνολογικής Κατεύθυνσης (και των δύο κύκλων).

  • Τα θέματα στην Ιστορία

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, τα θέματα της Ιστορίας είναι μέτριας δυσκολίας και απευθύνονται σε καλά διαβασμένους μαθητές. Το θέμα Δ1 αποτελεί συνδυαστική ερώτηση, γεγονός που το καθιστά πιο δύσκολο.

Στη Φυσική τα θέματα κρίνονται βατά μετά από πολλά χρόνια. Σύμφωνα με την Ένωση Ελλήνων Φυσικών τα θέματα ήταν σαφή, κάλυπταν ικανοποιητικό μέρος της ύλης, ήταν τα ευκολότερα θέματα των τελευταίων ετών, περιείχαν πολλές αναφορές σε ερωτήσεις και ασκήσεις του σχολικού βιβλίου και δεν ήταν διαβαθμισμένης δυσκολίας με συνέπεια να μην μπορέσει να υπάρξει διάκριση ανάμεσα στον πολύ καλό και άριστο μαθητή.

Ως ώρα έναρξης εξέτασης ορίζεται η 08:30 π.μ. κοινή για τους υποψηφίους ημερήσιων και εσπερινών Λυκείων.

Οι υποψήφιοι πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες εξέτασης μέχρι τις 08.00 π.μ.

Οι εξετάσεις θα συνεχιστούν την Τρίτη για τους υποψήφιους των ημερήσιων ΕΠΑΛ με το νέο σύστημα, που θα εξεταστούν στα μαθήματα: Κινητήρες Αεροσκαφών ΙΙ, Αρχές Οργάνωσης και Διοίκησης και Βιοτροφία-Αιγοπροβατοτροφία.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ