Reuters: Τέλη Σεπτεμβρίου οι δεσμευτικές προσφορές για τον ΟΛΘ
Η Ελλάδα θα καλέσει τους επενδυτές να καταθέσουν δεσμευτικές προσφορές για την πλειοψηφία των μετοχών του Οργανισμού Λιμένος Θεσαλλονίκης (ΟΛΘ), στο τέλος Σεπτεμβρίου, αναφέρει το Reuters. Στα 220 εκατ. ευρώ περιορίζονται οι υποχρεωτικές επενδύσεις του επενδυτή που θα επικρατήσει στον διαγωνισμό για τον Οργανισμό. Στην ηλεκτρονική πλατφόρμα αναρτήθηκε η σύμβαση παραχώρησης μεταξύ του Δημοσίου και του ΟΛΘ.
Η Ελλάδα θα καλέσει τους επενδυτές να καταθέσουν δεσμευτικές προσφορές για την πλειοψηφία των μετοχών του Οργανισμού Λιμένος Θεσαλλονίκης (ΟΛΘ), στο τέλος Σεπτεμβρίου, αναφέρει το Reuters, επικαλούμενο πηγές κοντά στην ιδιωτικοποίηση.
Στα 220 εκατ. ευρώ περιορίζονται οι υποχρεωτικές επενδύσεις του επενδυτή που θα επικρατήσει στον διαγωνισμό για το 67% του ΟΛΘ.
Τις παραπάνω πληροφορίες επιβεβαίωνουν και πηγές του ΤΑΙΠΕΔ, τις οποίες επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ, σημειώνοντας ότι η διαδικασία προχωράει κανονικά και με βάση το χρονοδιάγραμμα και ότι οι δεσμευτικές προσφορές θα υποβληθούν στο τέλος Σεπτεμβρίου.
Εντωμεταξύ αναρτήθηκε στην ηλεκτρονική πλατφόρμα (VDR) η σύμβαση παραχώρησης μεταξύ του Δημοσίου και του ΟΛΘ για τις λιμενικές εγκαταστάσεις της Θεσσαλονίκης, ολοκληρώνοντας ένα ακόμη βήμα προς την ιδιωτικοποίηση του λιμανιού.
Οι υποψήφιοι επενδυτές μπορούν να υποβάλλουν ερωτήσεις στο data room και σε δεύτερο χρόνο να υποβάλλουν και τα σχόλιά τους.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Κολοράντο: 200 πτώματα σε αποσύνθεση εντοπίστηκαν σε γραφείο τελετών – Κάθειρξη 40 ετών για τον ιδιοκτήτη
- Δημογραφικό: Μακροζωία στην Ευρώπη και γήρανση στην Ελλάδα – Δύο όψεις της ίδιας κρίσης
- Μπενίτεθ: «Να βελτιωθούμε γιατί ο Ολυμπιακός είναι ένας πολύ καλός αντίπαλος»
- Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες 2026: Η ιστορία πίσω από τον σχεδιασμό των εντυπωσιακών στολών της Αϊτής
- Βαίνουν προς το τέλος τους οι Χειμερινοί Ολυμπιακοί αγώνες;
- Ο Ανδρουλάκης απάντησε με Tik Tok στο viral βίντεο νεαρής για την τρέλα που επικρατεί στα ενοίκια
